Προς πλήρη κατάρρευση η χώρα λόγω του προσφυγικού

0

Σε πλήρη κατάρρευση και σε συνθήκες αποσταθεροποίησης οδηγείται η χώρα καθώς κάθε «άμυνα» που νόμιζε ότι είχε στήσει η κυβέρνηση πέφτει.

Απ’ τη μια μεριά οι σύμμαχοι μας χτυπούν φιλικά την πλάτη και σχεδιάζουν προγράμματα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής πλέον κρίσης και απ’ την άλλη οι γείτονες κλείνουν τα σύνορα στις πύλες εξόδου, δεδομένου ότι σύμμαχος Τουρκία κράτα εντελώς ανοικτές τις πύλες εισόδου για χιλιάδες μετανάστες που καταλήγουν στα ελληνικά νησιά.

Η κυβέρνηση χωρίς καμιά αντίσταση πια επιδίδεται σε πειραματισμούς γεμίζοντας ασφυκτικά τα νησιά προκειμένου να μην υπάρξουν καταστάσεις εκτός ελέγχου στην ηπειρωτική χώρα και στα σύνορα με τα Σκόπια.

Η Αθήνα είναι πια αντιμέτωπη με τα χειρότερα σενάρια και εξαντλεί τις δυνάμεις της είτε με ανούσιες δημόσιες σχέσεις όπως αυτή της ολοήμερης ενασχόλησης του Α. Τσίπρα με τον επικεφαλής των σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβουλίου Τζ. Πιτέλα, είτε με «υπερήφανες μάχες» εναντίον της Αυστροουγγαρίας των οποίων ηγείται ο Ν. Κοτζιάς, ανακαλώντας πρέσβεις, κλείνοντας την πόρτα σε αυστριακούς υπουργούς.

Πάρα τις προειδοποιήσεις και τα μηνύματα που έφθαναν εδώ και καιρό, η κυβέρνηση εγκλωβισμένη στις ιδεοληψίες της, επέλεξε την πολιτική του…. «λιάζονται» στο μεταναστευτικό υπονομεύοντας έτσι κάθε ιδέα για κοινή συντονισμένη επιχείρηση αντιμετώπισης της μεγαλύτερης κρίσης που αντιμετωπίζει η Ευρώπη τις τελευταίες δεκαετίες.

Το πρόβλημα ήταν προδιαγεγραμμένο από τη στιγμή που άρχισε το σταδιακό κλείσιμο της στρόφιγγας από την Γερμανία και τις άλλες Βορειοευρωπαϊκές χώρες και μη μας λέει η κυβέρνηση ότι αιφνιδιάστηκε. Το ντόμινο των εξελίξεων ήταν δεδομένο ότι θα έφτανε και στα Ελληνοσκοπιανά σύνορα.

Το διαδοχικό κλείσιμο των συνόρων της Αυστρίας, της Σλοβενίας, της Σερβίας, της ΠΓΔΜ και αυτής ακόμη της Αλβανίας, έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι που στέλνονται ανεξέλεγκτα στην Ελλάδα από την Τουρκία, να εγκλωβίζονται στο ελληνικό έδαφος.

Ο κ. Τσίπρας ο οποίος τώρα πια εμφανίζεται εξ ανάγκης και εξ αιτίας των δικών του λαθών ως υπέρμαχος των ευρωπαϊκών αξίων, της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, της αρχής της τήρησης των συμφωνηθέντων (ας μη διαλάθει της προσοχής μας ότι ο ίδιος που εξελέγη πρωθυπουργός με την υπόσχεση του σκισίματος των Μνημονίων και των Συμφωνιών με τους δανειστές και την Ε.Ε. και την «ανατροπή» της Ευρώπης) σήμερα αφήνει τη χώρα να παραδοθεί έρμαιο στις διαθέσεις του καθεστώτος Ερντογάν και των προεκλογικών σκοπιμοτήτων της Aγκέλα. Μέρκελ.

Η κ. Αγκέλα Μέρκελ κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε μέχρι τις εκλογές της 13ης Μαρτίου σε τρία γερμανικά κρατίδια, να συντηρηθεί η εικόνα ότι είναι διαχειρίσιμη για την χώρα της η μεταναστευτική κρίση.

Παρά την γενική αποδοκιμασία της Αυστρίας και των χωρών του Βίσεγκραντ για την σκληρή αντιμεταναστευτική στάση που επιλέγουν, είναι προφανές ότι από το κλείσιμο των συνόρων με την Ελλάδα και την μετατροπή της χώρας μας σε ανοικτό στρατόπεδο προσφύγων, ωφελούνται όχι μόνο οι Αυστριακοί και οι Ούγγροι άλλα κυρίως οι Γερμανοί, οι Ολλανδοί, οι Σουηδοί και οι άλλες χώρες που αποτελούν τους κύριους προορισμούς προσφύγων και μεταναστών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ παιδευμένη από την Αγκέλα Μέρκελ και τον Αχμέτ Νταβούτογλου συναίνεσε σε μια επικίνδυνη για τα εθνικά συμφέροντα πρόσκληση προς το ΝΑΤΟ να αναλάβει ρόλο που διαιτητή στο Αιγαίο που θα κρίνει τις τουρκικές διεκδικήσεις εις βάρος της χώρας μας, εκτιμώντας αφελώς ότι το καθεστώς Ερντογάν θα ανακόψει τις μεταναστευτικές ροές προς την πατρίδα μας.

Δυστυχώς για εμάς είναι η ιδία κυβέρνηση η οποία, την ώρα που τα έβαζε με αυστριακούς, Σλοβάκους, Ούγγρους και λοιπούς, δεν είπε κουβέντα για το ανακοινωθέν του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών που αναφέρει ότι η πρόσκληση που απηύθυναν οι υπουργοί άμυνας της Τουρκίας, της Γερμανίας και της Ελλάδας προς το ΝΑΤΟ, ήταν στο πλαίσιο που είχαν αποφασίσει λίγες ημέρες νωρίτερα στην συνάντηση τους ο Αχμέτ Νταβούτογλουκαι η κ. Αγκέλα Μέρκελ

Share.

Comments are closed.