Ξεκινά ψηφιακός πόλεμος των ψηφιακών κολοσσών κατά του ISIS

0

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα “πολεμήσει” τον ISIS στα social media, μέσω των οποίων οι τρομοκράτες εμπνέουν διάφορους “μοναχικούς λύκους”

Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι δυνατότητες επικοινωνίας του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στα social media, η κυβέρνηση Ομπάμα στις ΗΠΑ συγκροτεί μια dream team υψηλής τεχνολογικής κατάρτισης. 

Σε μια κλειστή σύσκεψη που έγινε την Τετάρτη στο υπουργείο Δικαιοσύνης, στελέχη από τις εταιρείες Apple, Twitter, Snapchat, Facebook, MTV και Buzzfeed προσέφεραν τις συμβουλές τους σε κυβερνητικούς αξιωματούχους, όπως αναφέρει το CNN σε αποκλειστικό του δημοσίευμα.

Ο Nick Rasmussen επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας, είπε ότι η κυβέρνηση κινείται στην κατεύθυνση αντιμετώπισης του ISIS στα social media, μέσω των οποίων οι τρομοκράτες εμπνέουν διάφορους “μοναχικούς λύκους” να πραγματοποιήσουν επιθέσεις. 

Διαβάστε το πλήρες άρθρο του δημοσιογράφου Jim Acosta του CNN με τίτλο «First on CNN: Government enlists tech giants to fight ISIS messaging» στα αγγλικά πατώντας ΕΔΩ.

Share.

Comments are closed.