Πολύνεκρη έκρηξη έξω από το Γενικό Επιτελείο στην Άγκυρα

0

Συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών στη βομβιστική επίθεση που έγινε στην Άγκυρα. Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για 28 νεκρούς και 61 τραυματίες.

Το μήνυμα είναι πολύ ισχυρό, καθώς η επίθεση σημειώθηκε σε περιοχή όπου βρίσκονται στρατιωτικές κατοικίες, κυβερνητικά κτίρια, το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Στόχος ήταν υπηρεσιακά οχήματα που μετέφεραν αξιωματικούς του στρατού. Η έκρηξη σημειώθηκε τη στιγμή που τα οχήματα είχαν σταματήσει σε κόκκινο σηματοδότη. Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών, η έκρηξη οφείλεται σε εκρηκτικά που βρίσκονταν μέσα σε όχημα.

Για το θέμα ενημερώθηκε ο Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος αποφάσισε να ακυρώσει την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες, όπου θα είχε επαφές για το προσφυγικό, σύμφωνα με αξιωματούχο από το πρωθυπουργικό γραφείο. Έκτακτη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό τον πρόεδρο της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ καταδίκασε τους δράστες της τρομοκρατικής ενέργειας και τους ηθικούς αυτουργούς της.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Ομέρ Τσελίκ, έγραψε στο Twitter ότι η έκρηξη είναι «πράξη τρομοκρατίας».

Αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας της Τουρκίας σημειώνει ότι τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

Η κυβέρνηση επέβαλε συσκότιση στα τουρκικά ΜΜΕ, τα οποία από τις 19:10 μεταδίδουν μόνο τα επίσημα ανακοινωθέντα.

Η Τουρκία έχει γίνει στόχος σειράς τρομοκρατικών επιθέσεων κατά τους τελευταίους μήνες λόγω της εμπλοκής της στη συριακή κρίση. Το πλέον πολύνεκρο χτύπημα στην ιστορία της χώρας είχε γίνει πάλι στην Άγκυρα τον περασμένο Οκτώβριο, όταν περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν έπειτα από διπλή βομβιστική επίθεση -που αποδόθηκε στο Ισλαμικό Κράτος- έξω από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της τουρκικής πρωτεύουσας.

Δείτε βίντεο από τις πρώτες στιγμές της έκρηξης

Share.

Comments are closed.