Βαρύς οπλισμός στα χέρια τριών Βρετανών ιρακινής καταγωγής

0

Περίπου 239.000 σφαίρες και 22 όπλα περιελάμβανε το «πολεμικό» οπλοστάσιο που εντοπίστηκε σε δύο οχήματα στην Αλεξανδρούπολη, ενώ οι συλληφθέντες μετέφεραν και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό.

Όπως είπαν στις αρχές είναι ομάδα Κούρδων που όπως ομολόγησαν πήγαιναν όπλα στον πόλεμο «γιατί δεν είναι δυνατόν οι δικοί μας να πεθαίνουν και εμείς να μην κάνουμε τίποτα».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος αρχικά, συνελήφθησαν χθες το απόγευμα δύο άτομα, 35 και 36 ετών, από στελέχη του λιμενικού, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, συμμετοχή σε τρομοκρατικές πράξεις, λαθρεμπορία και παράνομη μεταφορά – κατοχή – αποθήκευση όπλων και πυρομαχικών.

Μετά από έρευνα βρέθηκαν κρύπτες μέσα στο τροχόσπιτο, στις οποίες εντοπίστηκαν:

α) δεκαοκτώ (18) πυροβόλα όπλα ραβδωτής κάννης με ένα γεμιστήρα έκαστο, εκ των οποίων τα έξι (06) έφεραν προσαρμοσμένα κλείστρα, ενώ τα υπόλοιπα δώδεκα (12) έφεραν τα κλείστρα εντός έτερης συσκευασίας,

β) είκοσι επτά χιλιάδες διακόσια πενήντα (27.250) φυσίγγια διαμετρήματος 22 χιλιοστών (22mm),

γ)  δώδεκα χιλιάδες πεντακόσια (12.500) φυσίγγια διαμετρήματος 5,5 χιλιοστών (5,5mm).

Η Διεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης που ειδοποιήθηκε από το Λιμενικό, προχώρησε στη σύλληψη ενός 40χρονου, επίσης Βρετανούς ιρακινής καταγωγής, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Ο συγκεκριμένος εντοπίστηκε στην περιοχή Τελωνείου Κήπων, σε ΙΧ με ρυμουλκούμενο όχημα. Στην έρευνα διαπιστώθηκε ότι μετέφερε:

α) Τέσσερα (04) αεροβόλα τυφέκια διαμετρήματος  5,5 χιλιοστών (5,5mm),

β) Περίπου διακόσιες χιλιάδες (200.000) φυσίγγια διαμετρήματος  22 χιλιοστών (22mm),

γ) Οκτώ (08) διόπτρες σκόπευσης.

Share.

Comments are closed.