Οργή Τσίπρα κατά του γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

0

Τις πληγές της μετράει η κυβέρνηση από τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για τους διορισμούς μετακλητών υπαλλήλων, αλλά και συγγενών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, ο πρωτοφανής τρόπος με τον οποίο ο γραμματέας της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισε το θέμα, καταμετρώντας τις… θυσίες της οικογένειάς του για την Αριστερά, εξόργισε τον πρωθυπουργό και ο Ιάσονας Σχινάς Παπαδόπουλος βρέθηκε ένα βήμα πριν υποστεί δημόσια αποδοκιμασία από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου είχε υποτιμήσει στην αρχή το θέμα της οικογενειοκρατίας και των διορισμών μετακλητών υπαλλήλων, πλέον στο πρωθυπουργικό επιτελείο φοβούνται ότι οι ζημιές για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλες. Μάλιστα, κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη υπόθεση, έτσι όπως κορυφώθηκε με τους διορισμούς συγγενών και με την απαράδεκτη απάντηση του γραμματέα του Κ.Σ. της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να κάνει στην παρούσα κυβέρνηση τόσο κακό, όσο έκανε στην προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά ο ΕΝΦΙΑ.

Οικογενειοκρατία ίσον… Ασφαλιστικό

Μάλιστα, πέραν του χαρακτηρισμού αυτής της υπόθεσης ως «ΕΝΦΙΑ του ΣΥΡΙΖΑ», δεν είναι λίγοι εκείνοι στο Μαξίμου και στην Κουμουνδούρου που θεωρούν ότι οι συγκεκριμένες αποκαλύψεις, όπως διαρθρώθηκαν σε μία «αλυσίδα» που δείχνει ότι η οικογενειοκρατία καλά κρατεί (από τον σύζυγο της βουλευτού Χαράς Καφαντάρη στην οικογένεια του Ιάσονα Σχινά Παπαδόπουλου και από εκεί στην σύζυγο του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση), μπορούν να προκαλέσουν στην κυβέρνηση μεγαλύτερη ζημιά απ’ ότι το… ίδιο το Ασφαλιστικό.

«Αν δείξουμε ότι είμαστε σαν τους άλλους και κάνουμε ό,τι κάνουν οι άλλοι, χαθήκαμε», υποστηρίζει κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος που από την πρώτη στιγμή… τραβούσε τα μαλλιά του όταν διάβασε την πρώτη απάντηση του Ιάσονα Σχινά Παπαδόπουλου, με την οποία ο γραμματέας της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται τους αγώνες της οικογένειάς του στην Αριστερά για να καταλήξει περίπου στο συμπέρασμα ότι η οικογένειά του… δικαιούται τις συγκεκριμένες θέσεις.

Από γκάφα σε γκάφα

Σημειωτέον ότι η συγκεκριμένη απάντηση του Ιάσονα Σχινά Παπαδόπουλου προέκυψε… αυθορμήτως, καθώς, ο γραμματέας της νεολαίας δεν είχε συνεννοηθεί με κανέναν πριν «ανεβάσει» στο facebook το συγκεκριμένο κείμενο. Μάλιστα, ο ίδιος φέρεται να έγινε πολύ γρήγορα αποδέκτης της έντονης δυσφορίας του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς κυβερνητικές πηγές δεν κρύβουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας έγινε… έξαλλος. Για τον λόγο αυτό, ο Γραμματέας «μάζεψε» την αρχική του τοποθέτηση με νέο κείμενό του, στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Αυγή», στο οποίο υπερασπίζεται μεν την «αξιοποίηση» συγγενικών του προσώπων σε θέσεις μετακλητών, ωστόσο αποφεύγει επιμελώς να αναφερθεί στο… ΕΑΜ και την συμμετοχή της οικογένειάς του στην Αριστερά.

Πρωτοβουλίες Τσίπρα

Σε κάθε περίπτωση, από χθες ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή να μην αφεθεί τίποτα αναπάντητο σε σχέση με την συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς το Μαξίμου διαπίστωσε πως δέχεται έντονη πίεση και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και από την κοινωνία. Για την ακρίβεια, το γραφείο του πρωθυπουργού έχει κατακλυστεί από μηνύματα διαμαρτυρίας και αυτό συνετέλεσε στο να καταλάβει ο Αλέξης Τσίπρας ότι οι μετακλητοί και οι διορισμοί εξελίσσονται σε… ΕΝΦΙΑ του ΣΥΡΙΖΑ. Για τον λόγο αυτό, χθες με μακροσκελές σημείωμά του, το Μαξίμου διευκρίνισε ότι επί ημερών του οι μετακλητοί υπάλληλοι σε όλες τις θέσεις είναι οι μισοί περίπου από τους μετακλητούς της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου στα τέλη Δεκεμβρίου του 2014, ενώ επανέλαβε πως δεν πρόκειται για «τακτοποιήσεις» ημετέρων στο Δημόσιο, αλλά ότι οι εν λόγω υπάλληλοι θα αποχωρήσουν από τις θέσεις τους είτε όταν αποχωρήσει η  κυβέρνηση, είτε όταν αποχωρήσει από τη δημόσια θέση του το πολιτικό πρόσωπο που τους έχει προσλάβει.

Share.

Comments are closed.