Categories: Κοινωνία

Ζεσταίνουν τα τρακτέρ οι αγρότες και προγραμματίζουν μπλόκα στην εθνική οδό

Στην τελική φάση τους εισέρχονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις στον Νομό Λάρισας, καθώς μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται η παρουσία των τρακτέρ στις επαρχιακές οδούς να γίνει αισθητή με τελικό στόχο το στήσιμο μπλόκων επί της Εθνικής Οδού.

Ήδη η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν Λάρισας, σύμφωνα με σχετική απόφαση που είχε ληφθεί, αρχίζει να συγκεντρώνει τρακτέρ σε πλατείες χωριών, ενώ η προσέλευση θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες.

Τη Δευτέρα το απόγευμα προγραμματίζεται συνεδρίαση των Ομοσπονδιών της Θεσσαλίας, προκειμένου να καθοριστεί η ακριβής ημερομηνία εξόδου των τρακτέρ στην Εθνική Οδό με πιθανότερο σημείο τον κόμβο Νίκαιας. Στην απόφαση των αγροτών για την ακριβή ημερομηνία «βαραίνει» και η διαμόρφωση των καιρικών συνθηκών καθώς από εβδομάδα σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται κακοκαιρία.

Από την πλευρά της, η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων -σύμφωνα και με την απόφαση που λήφθηκε χθες κατά την πανελλήνια συνάντηση των Συντονιστικών Επιτροπών που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη-ετοιμάζονται στις 20 Ιανουαρίου να βγουν στη Εθνική Οδό στο ύψος του κόμβου Γυρτώνης .Μάλιστα σήμερα το πρωί θα πραγματοποιηθεί στον Πλατύκαμπο άτυπη σύσκεψη των μελών της Επιτροπής για να ρυθμιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες της εξόδου των τρακτέρ στην εθνική οδό και της παραμονής των αγροτών στους δρόμους.

Ενώ στις 28 Ιανουαρίου, διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη συλλαλητήριο κατά τα εγκαίνια της Agrotica και δεν αποκλείεται εν συνεχεία και νέα κάθοδος στην Αθήνα.

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Κορυδαλλός: Πιστόλι βρέθηκε κρυμμένο μέσα σε τοίχο κελιού – Τι άλλο θα δούμε!!! – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Ένα πιστόλι βρέθηκε κρυμμένο μέσα στον τοίχο κελιού στις φυλακές Κορυδαλλού. Σύμφωνα με πληροφορίες οι…

5 ώρες ago

Το Ισραήλ αποφάσισε το κλείσιμο του Al Jazeera , κλιμακώνοντας τη μακροχρόνια διαμάχη με αραβόφωνο δίκτυο

Το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ, υπό τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ψήφισε ομόφωνα να κλείσει τις δραστηριότητες…

8 ώρες ago

Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Φοίβος Ιωαννίδης – Στην Σητεία η κηδεία του

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο Φοίβος Ιωαννίδης, δικηγόρος και πολιτικός με…

10 ώρες ago

Τραγωδία στην Αγία Παρασκευή λόγω πυρκαγιάς – Αναζητούνται τα αίτια της φωτιάς

Τραγωδία εκτυλίχθηκε στην Αγία Παρασκευή, καθώς μια ηλικιωμένη έχασε τη ζωή της μετά από φωτιά…

12 ώρες ago

Πασχαλινές ευχές

Καλό Πάσχα και Χρόνια Πολλά σε όλους. Μακάρι η Ανάσταση του Κυρίου να μαλακώσει τις…

1 ημέρα ago

Συνομιλίες μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ για κατάπαυση πυρός – Πρόοδο στις συνομιλίες βλέπει το Κάιρο

Κορυφώνεται η διπλωματική κινητικότητα στο Κάιρο της Αιγύπτου, καθώς αντιπροσωπεία της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς βρέθηκε…

1 ημέρα ago