Ζεσταίνουν τα τρακτέρ οι αγρότες και προγραμματίζουν μπλόκα στην εθνική οδό

0

Στην τελική φάση τους εισέρχονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις στον Νομό Λάρισας, καθώς μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται η παρουσία των τρακτέρ στις επαρχιακές οδούς να γίνει αισθητή με τελικό στόχο το στήσιμο μπλόκων επί της Εθνικής Οδού.

Ήδη η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν Λάρισας, σύμφωνα με σχετική απόφαση που είχε ληφθεί, αρχίζει να συγκεντρώνει τρακτέρ σε πλατείες χωριών, ενώ η προσέλευση θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες.

Τη Δευτέρα το απόγευμα προγραμματίζεται συνεδρίαση των Ομοσπονδιών της Θεσσαλίας, προκειμένου να καθοριστεί η ακριβής ημερομηνία εξόδου των τρακτέρ στην Εθνική Οδό με πιθανότερο σημείο τον κόμβο Νίκαιας. Στην απόφαση των αγροτών για την ακριβή ημερομηνία «βαραίνει» και η διαμόρφωση των καιρικών συνθηκών καθώς από εβδομάδα σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται κακοκαιρία.

Από την πλευρά της, η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων -σύμφωνα και με την απόφαση που λήφθηκε χθες κατά την πανελλήνια συνάντηση των Συντονιστικών Επιτροπών που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη-ετοιμάζονται στις 20 Ιανουαρίου να βγουν στη Εθνική Οδό στο ύψος του κόμβου Γυρτώνης .Μάλιστα σήμερα το πρωί θα πραγματοποιηθεί στον Πλατύκαμπο άτυπη σύσκεψη των μελών της Επιτροπής για να ρυθμιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες της εξόδου των τρακτέρ στην εθνική οδό και της παραμονής των αγροτών στους δρόμους.

Ενώ στις 28 Ιανουαρίου, διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη συλλαλητήριο κατά τα εγκαίνια της Agrotica και δεν αποκλείεται εν συνεχεία και νέα κάθοδος στην Αθήνα.

Share.

Comments are closed.