Σταύρος Θεοδωράκης: Οι λύσεις δεν θα βγουν από τα καπέλα των περιφερόμενων μάγων

0

Οι ευχές δεν αρκούν, πρέπει να υπάρξει δράση, επισημαίνει σε άρθρο του ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Τα καπέλα των περιφερόμενων μάγων δεν βγάζουν άλλους λαγούς, στέρεψαν», αναφέρει χαρακτηριστικά στο άρθρο του ο επικεφαλής του Ποταμιού, ενώ σε αυτό σημειώνει και τις άμεσες προτεραιότητες για τη νέα χρονιά.

Αναλυτικά το άρθρο του κ. Θεοδωράκη στον «Ελεύθερο Τύπο»:

«Θέλω να σας ευχηθώ το 2016 να είναι μια καλύτερη χρονιά με υγεία και προκοπή, για σας προσωπικά αλλά και για κάθε συλλογικότητα μέσα στην οποία ζείτε. Για την οικογένεια, την εργασία σας, το σχολείο, τις παρέες και τις φιλίες και κυρίως για την πατρίδα μας.

Θέλω επίσης να ευχηθώ να έχουμε ένα κόσμο πιο αρμονικό και ειδικά στη γειτονιά μας να ευχηθώ ειρήνη και, επιτέλους, τερματισμό της βίας.

Οι ευχές όμως όσο κι αν μας ζεσταίνουν, δεν αρκούν. Πρέπει να δράσουμε για να αλλάξουμε τα πράγματα. Τα καπέλα των περιφερόμενων μάγων δεν βγάζουν άλλους λαγούς, στέρεψαν. Κάθε μέρα ερχόμαστε αντιμέτωποι με την απίστευτη σκληρότητα των διαψεύσεων.

Εμείς στο Ποτάμι, νοιώθουμε ότι τώρα είναι η πιο κρίσιμη στιγμή και για τη δική μας ύπαρξη. Θα φανεί αν μπορούμε να δικαιώσουμε την παρουσία μας. Θα αποδείξουμε πως είχαμε δίκιο όταν πήραμε την απόφαση να συστρατευθούμε και να φτιάξουμε αυτό το Κίνημα. Γι’ αυτή τη δύσκολη ώρα δημιουργήθηκε το Ποτάμι. Για την πιο κρίσιμη στιγμή, που όλα μοιάζουν αδιέξοδα και οι ανέξοδες υποσχέσεις κατέρρευσαν.

Είμαστε αποφασισμένοι να πάμε μέχρι τέλους την προσπάθειά μας για την ανάκαμψη και την κοινωνική συνοχή της πατρίδας μας. Καλούμε τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις να κινητοποιηθούν και να συνεργαστούν πάνω σε ένα πραγματικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση.

Να ξεκινήσουμε, επιτέλους, την αναγέννηση της πατρίδας μας. Να βάλουμε συγκεκριμένους στόχους για το 2016 και να τους πετύχουμε.

Κίνητρα για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας κάθε μήνα.

Μείωση των αχρείαστων και σπάταλων κρατικών δαπανών κάθε μήνα.

Νέο ασφαλιστικό που θα νοιάζεται για τη νέα γενιά και τους ανθρώπους της παραγωγής.

Να δώσουμε από φέτος περισσότερα χρήματα στην έρευνα και την Παιδεία.

Να επιβάλουμε σε συνεργασία με τις άλλες χώρες του Νότου μια ενιαία ευρωπαϊκή πολιτική για τους πρόσφυγες, χωρίς χώρες-παρίες και «αποθήκες».

Νέο εκλογικό σύστημα πιο αναλογικό και πιο αντιπροσωπευτικό και αλλαγές στο Σύνταγμα για να φέρουμε το πολιτικό σύστημα πιο κοντά στον πολίτη.

Να συμπαρασταθούμε στους ηγέτες της Κύπρου για την λύση του Κυπριακού με τους όρους που οι ίδιοι οι Κύπριοι θα επιλέξουν.

Το Κίνημα μας και για τις επτά άμεσες προτεραιότητες για το 2016 έχει παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις και θα συνεχίσει να τις εξειδικεύει και να τις προσαρμόζει στη συνεχώς μεταβαλλόμενη πραγματικότητα.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα και τα στελέχη του Κινήματος μας θα προσπαθήσουν και τη νέα χρονιά να κάνουν ό,τι μπορούν για να αντιμετωπίσουμε, επιτέλους, τα σημαντικά προβλήματα που κρατούν την κοινωνία μας γονατισμένη. Η δική μας προσπάθεια όμως δεν είναι αρκετή. Καλούμε όλους τους προοδευτικούς πολίτες, όλες τις προοδευτικές δυνάμεις να αγωνιστούν για να έρθουν ξανά ημέρες προκοπής και υπερηφάνειας για τη χώρα μας.

Να δούμε ξανά την Ελλάδα να προχωρά μπροστά και τους ανθρώπους της ασφαλείς, ευτυχισμένους και αισιόδοξους».

Share.

Comments are closed.