Γ. Παπανδρέου: Δίπλα στους διωκόμενους δημοσιογράφους της Cumhuriyet

0

Στην Τουρκία βρέθηκε την Κυριακή ο Γιώργος Παπανδρέου με την ιδιότητά του ως επικεφαλής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, όπου επισκέφθηκε τα γραφεία της εφημερίδας Cumhuriyet στην Κωνσταντινούπολη. 

Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση της ελευθερίας του Τύπου στη Τουρκία, εκφράζοντας την ίδια στιγμή την υποστήριξή του για τους δύο δημοσιογράφους της εφημερίδας που φυλακίστηκαν, τον Can Dundar και τον Erdem Gul. 

Υπενθυμίζεται πως οι δύο δημοσιογράφοι, ο ένας αρχισυντάκτης και άλλος επικεφαλής στο γραφείο της Άγκυρας, συνελήφθησαν στις 26 Νοεμβρίου για δημοσίευμα της στην οποία αναφέρονταν στη μεταφορά όπλων και ομάδας τζιχαντιστών από την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών ΜΙΤ σε στρατόπεδο του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία. 

«Μας απασχολεί ιδιαιτέρως το ζήτημα της ελευθερίας του Τύπου στην Τουρκία. Η ελευθερία του Τύπου είναι απαραίτητη για τη δημοκρατία, καθώς προστατεύει το δικαίωμα των ανθρώπων στην πληροφόρηση και στον έλεγχο των εξουσιών της κυβέρνησης», δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από τα γραφεία της εφημερίδας και πρόσθεσε: 

«Ήρθα για να δείξω αλληλεγγύη, για να συνεισφέρω στην αγώνα για μια ανοιχτή κοινωνία, για την ελευθερία του Τύπου και για τη δημοκρατία στην Τουρκία. Πάλεψα για την ελευθερία του Τύπου στη χώρα μου όταν ήμουν νέος. Πρόκειται για θεμελιώδες δικαίωμα των πολιτών». 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο της hurriyetdailynews.com με τίτλο «Papandreou voices concern over media freedom in Turkey» στα αγγλικά πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.