«Θερμό επεισόδιο» μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας στο Αιγαίο

0

Νέο επεισόδιο στις τεταμένες σχέσεις μεταξύ Αγκύρας και Μόσχας εκδηλώθηκε σήμερα και μάλιστα διαδραματίστηκε στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα τη ιστοσελίδας Rusia Today, ένα πολεμικό πλοίο της Ρωσίας αναγκάστηκε να ρίξει προειδοποιητικά πυρά προς τουρκικό αλιευτικό σκάφος στο Αιγαίο, προκειμένου να αποφευχθεί σύγκρουση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ρώσος υφυπουργό Άμυνας Ανατόλι Αντόνοφ (Anatoly Antonov) κάλεσε επειγόντως τον Τούρκο στρατιωτικό ακόλουθο στη Μόσχα, μετά από το συμβάν, απαιτώντας εξηγήσεις.

Το ρωσικό υπουργείο αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι το πλήρωμα της φρεγάτας Smetlivy αναγκάστηκε να ανοίξει πυρ, προκειμένου να μην συγκρουστεί με το τουρκικό σκάφος, στο βόρειο Αιγαίο, 22 χιλιόμετρα από τη Λήμνο.

Το πλήρωμα της ρωσικής φρεγάτας, σύμφωνα με τη Μόσχα, εντόπισε το τουρκικό πλοίο σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου. Οι Τούρκοι δεν ανταποκρίθηκαν στην προσπάθεια επικοινωνίας ούτε στις φωτοβολίδες, έτσι, όταν τα δύο πλοία βρέθηκαν σε απόσταση 600 μ., οι Ρώσοι έριξαν προειδοποιητικά πυρά, με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί τελικά το τουρκικό

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο της ιστοσελίδας Rusia Today με τίτλο «Russian destroyer fires warning shots at Turkish fishing boat on collision course in Aegean» στα αγγλικά πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.