Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών για το Σαμαρά: Ας ψάξει για κάποιο άλλο «κατόρθωμα».

0

Ας ψάξει για κάποιο άλλο «κατόρθωμα’», με αυτή την προτροπή το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών απαντά στον Αντώνη Σαμαρά, που προβάλλει αίφνης ως μεταρρυθμιστής. «Η φράση “Σαμαράς – Μεταρρυθμιστής”, θα διδάσκεται στο μέλλον, ως χαρακτηριστική ιστορική, και πολιτική αντίφαση», λένε στο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου, που αν ως πρωθυπουργός είχε στήριξη από τα άλλα κόμματα, η χώρα θα είχε ήδη βγει από την κρίση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Κινήματος με την οποία απαντά στα περί … «μεταρρυθμιστή» Αντώνη Σαμαρά, έχει ως εξής :

Στον καταιγισμό των επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων των τελευταίων ημερών, σε μια χώρα με επικίνδυνη στασιμότητα, προστέθηκε και ο κατά διαστήματα “αντιμνημονιακός” και άλλοτε “μνημονιακός” κ. Σαμαράς. Με νέο ρόλο τώρα, αυτόν του “μεταρρυθμιστή”.

Αποτελεί όμως, πραγματική πρόκληση να εμφανίζεται σήμερα, για να δικαιολογήσει το γνωστό και άκρως βλαπτικό για την Ελλάδα δόγμα του “δεν συναινώ στο λάθος” που εφήρμοσε από το 2010 έως το 2012 μέχρι να ανέβει στην εξουσία.

Τότε που υπήρχε άμεση αναγκαιότητα μιας στοιχειώδους συνεννόησης με την αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ. Σαμαράς μετέβαινε στο Ζάππειο για να παρουσιάσει τον τρόπο που θα μηδένιζε σε ένα χρόνο τα ελλείμματα. Αυτά που ο προκάτοχός τουκ. Καραμανλής εκτόξευσε, απέκρυψε και πλαστογράφησε με τις συνέπειες που βιώνουν οι πολίτες μέχρι σήμερα.

Ο κ. Σαμαράς που ως Πρωθυπουργός, δεν ολοκλήρωσε καν το πρόγραμμα που ακολουθούσε η χώρα, γιατί μετά τις ευρωεκλογές ανακάλυψε για λόγους μικροκομματικούς τον παλιό καλό “αντιμνημονιακό” του εαυτό.

Όσον αφορά στις “μεταρρυθμίσεις” που έκανε επί πρωθυπουργίας του:

Όσες της δική μας κυβέρνησης δεν τις ματαίωσε (Παιδεία, στελέχωση κράτους, με την επικράτηση του 4-2-1 κλπ), τις υπόλοιπες τις παρουσίασε στο τέλος χωρίς καμία συστολή ως δικές του. Αυτές, που όχι μόνον δεν στήριξε όπως διατείνεται, αλλά τις πολέμησε σκληρά.

Τελειώνοντας, τον προκαλούμε να αναφέρει έστω και μία μεταρρύθμιση που να είναι ιδική του. Μόνον μία.

Εκτός και αν εννοεί μεταρρυθμίσεις τις χαριστικού χαρακτήρα ρυθμίσεις για κατεστημένα και συμφέροντα που έφερνε κατά δεκάδες στη Βουλή, με κάθε πακέτο μέτρων, υποβάλλοντας τους έλληνες στο μαρτύριο να πληρώνουν διπλά τις απαράδεκτες για τη χώρα και την Ελληνική κοινωνία πολιτικές του επιλογές.

Αντιλαμβανόμαστε το λόγο που εμφανίζεται τώρα να πει κάτι, αλλά ας ψάξει για κάποιο άλλο “κατόρθωμα”.

Γιατί και εκτίθεται σήμερα με τις υστερόβουλες αναφορές του και είναι βέβαιο ότι, η φράση “Σαμαράς – Μεταρρυθμιστής”, θα διδάσκεται στο μέλλον, ως χαρακτηριστική ιστορική, και πολιτική αντίφαση.

Τώρα, πλέον, όλοι γνωρίζουν και αναγνωρίζουν ότι εάν το 2010 η κυβέρνηση Παπανδρέου είχε στήριξη από τα άλλα κόμματα θα είχαμε βγει προ πολλού από την κρίση.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner