Αντώνης Α. Αντωνόπουλος: Έβαλαν τα χέρια τους και έβγαλαν τα ματιά τους

0

Δεν ευθύνεται κανένας διαιτητής Παπάς, κανένας παρατηρητής και κανένας Κοντονής γιατί δεν ξεκίνησε ποτέ το ντέρμπι των «Αιωνίων» και για  όλα αυτά τα αίσχη που συνέβησαν μέσα και έξω από το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. 

Ποιος προκάλεσε ποιόν δυο ώρες πριν την προγραμματισμένη έναρξη του ντέρμπι, χούλιγκαν-οπαδος του Παναθηναϊκού στη θύρα 12 να ξηλώσει το κάθισμα και να χτυπήσει μέχρι θανάτου τον άτυχο Αστυνομικό;

Βαρεθήκαμε ,κουραστήκαμε ,αηδιάσαμε εδώ και 30 χρόνια να λέμε και να γράφουμε τα ίδια και τα ίδια. Το Σαββατόβραδο  για τον μόνο λόγο που στενοχωρήθηκα ήταν γιατί πήγα στο γήπεδο και δεν κάθισαν να δω το παγκόσμιο EL CLASSICO Ρεάλ-Μπαρτσελόνα. Έχασα την γιορτή του πραγματικού ποδοσφαίρου που έγινε στο ναό του παρουσία του πρωθυπουργού, των δυο προέδρων των ομάδων, όπως και με οπαδούς των δυο ομάδων, αλλά και με τον Σουάρες να πανηγυρίζει το γκολ μέσα στο κατάμεστο «Μπερναμπέου». Γιατί; Για να μου απαγορεύει  η αστυνομία ,παρά την επίδειξη διαπίστευσης και δημοσιογραφικής ταυτότητας στις αρχές της Λεωφόρου Αλεξάνδρας να περάσω  για να πλησιάσω το γήπεδο; Να με αντιμετωπίζει ως «Χουλιγκάνο», να με στέλνει από την οδό Σούτσου, την Πανόρμου ,για να βγω πίσω από την ΓΑΔΑ για να βρω μια… τρύπα να παρκάρω.

Και εκεί να εισπνέω τα πρώτα χημικά ,και να μαθαίνω από τον κόσμο που έκλαιγαν τα μάτια του ότι γίνονται επεισόδια και τα χουλιγκάνια χτύπησαν μέχρι θανάτου με καρέκλα στο κεφάλι  αξιωματικό της Αστυνομίας.

 Αυτά μιάμιση ώρα πριν την υποτιθέμενη έναρξη του ντέρμπι Παναθηναϊκού –Ολυμπιακού. Η περιπλάνηση συνεχίζεται ,φτάνω μέχρι την Ιπποκράτους. ανεβαίνω το βουνό του Λυκαβηττού και ενστικτωδώς τρυπώνω  σε ένα στενό δρομάκι πίσω από τα γήπεδα μπάσκετ απέναντι από τα δημοσιογραφικά της Λεωφόρου. Στο περιβάλλοντα χώρο κάδοι σκουπιδιών στη πυρά και πυρήνες οπαδών ακροβολισμένοι σε διάφορα σημεία. Μπαίνω στο γήπεδο και μετά τι; Την ώρα που στο «Μπερναμπέου» η Μπαρτελόνα ταπείνωνε την Ρεάλ μέσα στο σπίτι της με το ταπεινωτικό 4-0 και δεν άνοιγε μύτη ,το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας έπαιρνε φωτιά. Και εμείς αντί να σημειώνουμε φάσεις και να κάνουμε κριτική των ομάδων μέσα στο γήπεδο, γινόμαστε πολεμικοί ανταποκριτές εγκλωβισμένοι ανάμεσα στα χημικά και τα βλέμματα των ανεγκέφαλων και δηλητηριασμένων μυαλών φανατικών οπαδών που έκαναν βόλτες δίπλα μας και ήμαστε …τυχεροί που δεν ήμαστε τυχαία στο κάδρο των φανατικών εχθρών τους. 

Ο ποδοσφαιρικός παράγων ως πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός πρόεδρος του ακόμη Ιωάννης Αλαφούζος έπεσε στην παγίδα που εμμέσως δημιούργησε ο Ίδιος. Δεν έχει νόημα να αναλωθώ σε χιλιογραμμένες και ειπωμένες λεπτομέρειες, ούτε να σας μπερδέψω η να σας κουράσω με το τι λέει ο νόμος, ο ΚΑΠ και ο πειθαρχικός κώδικας. 

Η ουσία είναι αλλού και όσοι δεν άγουν και δεν φέρουν συμφέροντα την κατανοούν πλήρως. Κυρίως εν προκειμένω η πλειοψηφία των οπαδών του Παναθηναϊκού που βλέπουν την ομάδα τους εγκλωβισμένη και απαξιωμένη, να έχει υποβαθμιστεί σε σχέση με την δυναμική και το κύρος της τα προηγούμενα χρόνια .

Τι επιβεβαιώθηκε χθες; 

Ότι η ηγεσία του Παναθηναϊκού εκτέθηκε ,διασύρθηκε και υπέστη μεγάλη ζημιά ο σύλλογος, από όλους αυτούς με τους οποίους συμπορεύτηκε αν όχι «συνδιοικούσε» όλο αυτό τον καιρό. Η φωτιές το Σαββατόβραδο στην Λεωφόρο δεν μπήκαν και δεν προκλήθηκαν από κανένα «αιώνιο» αντίπαλο. 

Δεν υπάρχει άλλοθι για τα σφυρίγματα του διαιτητή Παππά η των βοηθών του. Εφαρμόστηκε ο νόμος σε απόλυτο βαθμό, και το άλλοθι το είχαν οι «αιώνιοι» αντίπαλοι που τιμωρήθηκαν νωρίτερα από τον ίδιο νόμο και τους υφιστάμενους κανόνες.

Σε καμιά περίπτωση δεν πείθουν κανένα ούτε οι πρακτικές ,ούτε τα όποια «επιχειρήματα» της ηγεσίας του Παναθηναϊκού για ένα και μόνο λόγο. Δεν διασφάλισε όπως είχε υποχρέωση ως γηπεδούχος τις ομαλές συνθήκες διεξαγωγής του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των «Αιωνίων» αντιπάλων .

Ακόμη και για να συντηρήσει το άλλοθι των όποιων επιχειρημάτων της ηγεσίας του Παναθηναϊκού. Τα επεισόδια δεν τα δημιούργησαν περαστικοί στο γήπεδο της Λεωφόρου.

Δυστυχώς για το ποδοσφαιρικό μέγεθος και την ιστορία του Παναθηναϊκού, ο σύλλογος βρίσκεται σε παρατεταμένη περιδίνηση, και κακή διαχείριση. Δεν ξέρω αν βρει τώρα τον τρόπο ο κ. Αλαφούζος για να αποχωρήσει από την ηγεσία των «πρασίνων», όπως και να έχει και για όποιον χρόνο  η συνέχεια του στη ηγεσία θα δυσκολεύει και ήδη είναι εκτεθειμένος στο κόσμο του Παναθηναϊκού που επικοινωνεί με το… περιβάλλον, και επιθυμεί έναν Παναθηναϊκό δυνατό και μέσα στο γήπεδο και ενεργό στα θεσμικά όργανα.   

Και κρίνουμε αυτά που ζήσαμε, αυτά που είδαμε ,αυτά που καταγράψαμε .Δεν μπαίνω ούτε σε διαδικασία συμψηφισμών ,ούτε συνομοσιολογίας. 

Για ένα και μόνο λόγο. Δεν με αφορούν και είναι ξένο σώμα με την αντίληψη που έχω για το ποδόσφαιρο.

 Όταν δεν δημιουργείς ισάξια η ανώτερη ομάδα ,για να κερδίσεις και να εκθέσεις τον αντίπαλο και ανταγωνιστή, δεν μπορεί κάθε χρόνο να αναζητά δικαιολογίες για την λειτουργία του ποδοσφαιρικού συστήματος του οποίου δεν είσαι απλό μέλος ,αλλά ακρογωνιαίος λίθος στην ύπαρξη του. 

Και αν ο Ολυμπιακός κατακτά το ελληνικό πρωτάθλημα από τον Νοέμβριο ,ο Παναθηναϊκός αυτοκτόνησε στον ίδιο χρόνο και τελείωσε μια ακόμη αποτυχημένη χρονιά από τώρα. 

Έβαλαν τα χέρια τους και έβγαλαν τα μάτια τους.

Ούτε βαλτοί να ήταν…

Share.

Comments are closed.