ISIS: Με αυτή την αυτοσχέδια βόμβα ρίξαμε το ρωσικό αεροπλάνο

0

Το ισλαμόφωνο περιοδικό «DABIQ», που είναι το περιοδικό προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους, στην τελευταία του έκδοση αποκαλύπτει πως κατέρριψε το ρωσικό αεροσκάφος στο όρος Σινά τον περασμένο μήνα.

Η έκδοση του «DABIQ», που δημοσιεύεται στην αγγλική, υποστηρίζει το αεροπλάνο κατερρίφθη χρησιμοποιώντας αυτοσχέδια βόμβα με μηχανισμό κρυμμένο μέσα σε ένα κουτάκι Schweppes το οποίο τοποθετήθηκε στο ρωσικό Airbus της Metrojet που διαλύθηκε στον αέρα στις 31 Οκτωβρίου, παρασύροντας στο θάνατο 224 ανθρώπους.

Αναφορικά με την επίθεση στο ρωσικό αεροσκάφος τονίζεται ότι αποφασίστηκε μόλις η Ρωσία άρχισε να επιτίθεται στην Συρία και υπήρχε κενό στην ασφάλεια στο αεροδρόμιο Sharm al-Sheikh και έτσι πέρασε η βόμβα. Αρχικά στόχος ήταν αεροπλάνο της Δύσης, αλλά οι επιδρομές στην Συρία άλλαξαν τον στόχο.

Παράλληλα, στο πρωτοσέλιδο του υπάρχει φωτογραφία από τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι και ο τίτλος «JUST TERROR – Απλά τρόμος». Μάλιστα, μέσα του σε μια εικόνα από τις επιθέσεις στην γαλλική πρωτεύουσα υπάρχει η λεζάντα «ο εφιάλτης στην Γαλλία μόλις έχει αρχίσει».

Share.

Comments are closed.