80.000 Ρώσοι τουρίστες στην Αίγυπτο αναμένουν να επθιστρέψουν στα πίτια τους ταξιδεύοντας χωρίς χειραποσκευές

0

Περίπου 80.000 Ρώσοι τουρίστες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Αίγυπτο έπειτα από την απόφαση του Κρεμλίνου να αναστείλει όλες τις πτήσεις με προορισμό τη χώρα μετά τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους της Metrojet που στοίχισε τη ζωή και στους 224 επιβαίνοντες, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του κρατικού ρωσικού οργανισμού τουρισμού.

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή την Παρασκευή να ανασταλούν όλες οι ρωσικές επιβατικές πτήσεις προς την Αίγυπτο, σε μία ένδειξη ότι η Μόσχα μάλλον στηρίζει το σενάριο περί συντριβής του αεροσκάφους έπειτα από την έκρηξη βόμβας.

Ο Όλεγκ Σαφόνοφ, επικεφαλής της Rostourism, δήλωσε ότι οι περισσότεροι Ρώσοι που βρίσκονται στην Αίγυπτο είναι τουρίστες, οι οποίοι παραθέριζαν στα θέρετρα της Ερυθράς Θάλασσας Χουργκάντα και Σαρμ αλ-Σέιχ και ήδη 1.200 έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους.

«Μία προγραμματισμένη διαδικασία απομάκρυνσης τουριστών πρόκειται να πραγματοποιηθεί. Αεροσκάφη θα μεταβαίνουν άδεια (στην Αίγυπτο) και σε αυτά θα επιβιβάζονται οι τουρίστες εκείνοι που πρέπει να επιστρέψουν στα σπίτια τους τη συγκεκριμένη ημερομηνία» δήλωσε ο ίδιος όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ο Σαφόνοφ πρόσθεσε ότι οι επιβάτες θα ταξιδεύουν χωρίς χειραποσκευές.

Το ρωσικό σωματείο της τουριστικής βιομηχανίας ανακοίνωσε ότι σχεδόν όλοι οι ρώσοι τουρίστες, οι οποίοι επρόκειτο να επισκεφθούν την Αίγυπτο τις επόμενες μέρες, συμφώνησαν να επισκεφθούν την Τουρκία.

«Στο άμεσο μέλλον, οι πτήσεις που θα έπρεπε να κατευθύνονται στην Αίγυπτο, θα προσγειώνονται στην Αττάλεια. Σχεδόν όλοι οι τουρίστες συμφώνησαν με αυτό» δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax η εκπρόσωπος του σωματείου Ιρίνα Τουρίνα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο της ιστοσελίδας www.rt.com με τίτλο «80,000 Russian tourists still in Egypt to travel home separately from their luggage » στα αγγλικά πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.