Βόμβα έριξε το ρωσικό αεροσκάφος

0

Το ενδεχόμενο παρουσίας εκρηκτικού μηχανισμού εντός του αεροπλάνου, όπως σας είχαμε ενημερώσει από την αρχή, φαίνεται να επιβεβαιώνει η ανάλυση των μαύρων κουτιών.

Πηγή προσκείμενη στις έρευνες ανέφερε πως οι φωτογραφίες από τα συντρίμμια δείχνουν πως ορισμένα εξ αυτών μοιάζουν πως διαλύθηκαν από τις επιπτώσεις ενός γεγονότος που συνέβη από το εσωτερικό προς το εξωτερικό του αεροσκάφους – «αυτό επιβεβαιώνει την υπόθεση ενός εκρηκτικού μηχανισμού».

Η ανάλυση των δύο μαύρων κουτιών, σε συνδυασμό με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την περιοχή της συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους στο Σινά και την εμπειρία των ερευνητών, επιτρέπουν στο να «καταστεί επικρατέστερο» το σενάριο μιας επίθεσης η οποία προκάλεσε την πτώση του αεροσκάφους στην Αίγυπτο, γνωστοποίησε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή που πρόσκειται στις έρευνες.

Η ανάγνωση των δεδομένων του Καταγραφέα των Στοιχείων Πτήσης (Flight Data Recorder) και του Αποτυπωτή Ομιλιών Θαλάμου Διακυβέρνησης (Cockpit Voice Recorder) καταδεικνύει ότι «όλα ήταν φυσιολογικά» όσον αφορά τη λειτουργία των οργάνων του αεροσκάφους όπως και στις συνομιλίες μεταξύ των πιλότων έως το 24ο λεπτό της πτήσης όταν τα δύο μαύρα κουτιά σταμάτησαν απότομα να καταγράφουν δεδομένα, ένα γεγονός που ενδεχομένως συμπίπτει με μια «πολύ αιφνίδια εκρηκτική αποσυμπίεση», επισήμανε αυτή η πηγή που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία της.

Λίγο νωρίτερα η ίδια πηγή είχε αναφέρει ότι το ένα εκ των δύο μαύρων κουτιών του Airbus A321 της ρωσικής εταιρείας Metrojet το οποίο συνετρίβη στην Αίγυπτο επιβεβαιώνει τον «βίαιο» και «αιφνίδιο» χαρακτήρα με τον οποίο εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα που οδήγησαν στη συντριβή του αεροσκάφους.

Με βάση τα δεδομένα από τον Καταγραφέα Στοιχείων Πτήσης (FDR), που καταγράφει τις παραμέτρους της πτήσης, «τα πάντα είναι φυσιολογικά, απόλυτα φυσιολογικά κατά τη διάρκεια της πτήσης και κατόπιν (συμβαίνει κάτι) βίαιο και έπειτα τίποτα» σημείωσε η πηγή.

«Αυτό καταδεικνύει ότι υπήρξε ένα αναπάντεχο γεγονός, με άμεσες επιπτώσεις» προσέθεσε η ίδια πηγή.

Share.

Comments are closed.