Σοκ στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο – Τρίμηνη απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για Πλατινί-Μπλάτερ

0

Μετά τον Σεπ Μπλάτερ, και ο Μισέλ Πλατινί τιμωρήθηκε με τρεις μήνες απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο. Ο Πλατινί πάντως υποστήριξε ότι θα συνεχίσει τον αγώνα του για να λάμψει η αλήθεια. Τέλος στην υποψηφιότητά του για τον προεδρικό θώκο της FIFA!

Ο ισχυρός άνδρας της UEFA κατηγορείται για δωροδοκία έπειτα από τα χρήματα που βρέθηκαν στον λογαριασμό του και τα οποία δεν μπορούσε να δικαιολογήσει, λέγοντας απλά ότι ήταν μια πληρωμή από τη FIFA που… άργησε κάποια χρόνια να ολοκληρωθεί.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, τιμωρήθηκε από την Επιτροπή Ηθικής της Ομοσπονδίας με αποκλεισμό τριών μηνών και το ίδιο συνέβη και με τον Πλατινί…

Η τοποθέτηση του τελευταίου ήρθε λίγα… δευτερόλεπτα πριν την επισημοποίηση της επιβολής ποινής αποκλεισμού 90 ημερών και ανέφερε, στηριζόμενος στο γεγονός πως είχε προκύψει λίγο νωρίτερα από άτομο της FIFA.

«Πρόκειται για διαρροή που έχει στόχο να πλήξει τη δημόσια εικόνα μου. Δεν θα σταματήσω πουθενά μέχρι να λάμψει η αλήθεια» είπε ο πρόεδρος της UEFA σε επίσημη δήλωσή του.

Μάλιστα, παρά το γεγονός πως ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι θα ήταν κανονικά υποψήφιος για την προεδρία της FIFA, αυτό πλέον δεν ισχύει από τη στιγμή που του επιβλήθηκε η τιμωρία!

Επιπλέον, τιμωρία ίσης διάρκειας (30 ημερών) επιβλήθηκε και στο «δεξί χέρι» του Σεπ Μπλάτερ, Ζερόμ Βάλκε, ο οποίος είχε βρεθεί επίσης στο επίκεντρο με τα όσα έχουν διαδραματιστεί στη FIFA και τις υποθέσεις διαφθοράς, ενώ, ο άλλοτε αντιπρόεδρος, Τσουνγκ Μονγκ – Γιουν, δεν θα ασχοληθεί πλέον με το ποδόσφαιρο για τα επόμενα έξι χρόνια!

Όλα βρίσκονται στον αέρα αυτή τη στιγμή στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου που μένει δίχως ηγέτη και ουδείς γνωρίζει τι μπορεί να συμβεί, με τα σενάρια περί σύστασης επιτροπής που να ενεργεί με την ιδιότητα του προέδρου, να έρχεται αντιμέτωπη με τα όσα ορίζει το καταστατικό…

Πλέον, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, τα καθήκοντα των Σεπ Μπλάτερ και Μισέλ Πλατινί περνούν στον Καμερουνέζο Ίσα Χαγιάτου και τον Ισπανό Άνχελ Μαρία Βιγιάρ, όπως ανακοίνωσε επίσημα η FIFA.

Share.

Comments are closed.