Βίντεο-ντοκουμέντο για τη δράση της Χρυσής Αυγής: «Ό,τι κινείται, σφάζεται»

0

Σοκ προκαλεί το βίντεο-ντοκουμέντο, που ήλθε στο φως της δημοσιότητας και περιλαμβάνεται στη δικογραφία της Χρυσής Αυγής.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, που δημοσίευσε η «Εφημερίδα των Συντακτών» ο  πυρηνάρχης της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια Γιώργος Πατέλης εξηγεί αναλυτικά τον σχεδιασμό επικείμενης επίθεσης σε πανηγύρι της περιοχής.

Ο σχεδιασμός της επίθεσης, έτσι όπως τον αναλύει ο πυρηνάρχης της Νίκαιας, παραπέμπει στον τρόπο που έδρασε το Τάγμα Εφόδου στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Πρώτα δημιουργείται Τάγμα Εφόδου αποτελούμενο από 20-30 άτομα, το οποίο βρίσκεται σε επιφυλακή. Τα μέλη αναμένουν εντολή από την ηγεσία και αποστολή ομαδικών SMS για να επέμβουν. «Δεν θα μείνει τίποτα όρθιο. Ό,τι κινείται, σφάζεται», τονίζει ο Πατέλης με κυνισμό στους χρυσαυγίτες.

Το βίντεο ζητήθηκε να προβληθεί την Τρίτη κατά τη διάρκεια της δίκης ωστόσο το δικαστήριο αποφάσισε η προβολή να γίνει σε μεταγενέστερο χρόνο.

Συνεδρίαση μελών Χρυσής Αυγής στη Νίκαια

H απομαγνητοφώνηση του βίντεο

Γ. Πατέλης: Να πω λίγο κάτι; Θα έρθουν κάποια μηνύματα σε συγκεκριμένα άτομα για τις δεκαπέντε του μηνός στην Παναγίτσα. Αν πάρω το οκ από το Λαγό. Αν δεν το πάρω, δεν το κάνουμε. Αν πάρω το οκ, θα έρθει σε όλους σας. Θα πάμε σαν πραγματικοί πολίτες, καθόλου Χρυσή Αυγή ειδικά και τέτοια. Θα πάμε να ψωνίσουμε. Δεν θα (…) αφού δεν πρόκειται να το εκδώσουν από πάνω από τα κεντρικά.

ΑΓΝΩΣΤΟΣ: “Σαν τον Άγιο Παντελεήμονα”

Γ. Πατέλης: Δεν έγινε τέτοιο πράγμα. Στον Άγιο Παντελεήμονα έγινε άλλο, παιδιά, ήταν άλλες οι συνθήκες ήταν άλλα τα μέσα

ΓΥΝΑΙΚΑ:  Δεν μπορούν ούτε οι αναρχικοί αν είναι να κάνουνε

Γ. Πατέλης: Όχι… αφήστε με να σας πω επειδή θέλω να τα αναλύσω εδώ με το φέρσιμο πρέπει να πάμε σαν Χρυσή Αυγή, να καθαρίσουμε εκεί πέρα τον τόπο απλά σαν ασφάλεια ρε παιδί μου. Αν πάμε σαν Χρυσή Αυγή υπάρχει περίπτωση να πέσουν νούμερα, τηλεφωνήματα και να πει στον κόσμο να μην αφήσουν τα παιδάκια και τις κυρίες να κάνουν το … όχι παιδιά δεν είναι εκεί το θέμα μας, εάν όμως σκάσουν τίποτα με αμάξια αναρχικοί και γίνει συμπλοκή εκεί (ακατάληπτα) θα πάει στο σπίτι του να κρυφτεί. Εμείς θέλουμε τους χρυσαυγίτες εδώ… εγώ να προτείνω κάτι άλλο, να φτιάξουμε μία ομάδα σε επιφυλακή, έτοιμη. Αυτό ήθελα να πω. Θα πάμε κάποια άτομα στην εκκλησία με πολιτικά τα οποία θα περιφρουρούμε, θα κάνουμε ότι ψάλλουμε, να αγοράζουμε και τέτοια και μόλις πούμε το οκ ότι κάτι έχει γίνει, θα φύγει από εδώ πέρα μία ομάδα είκοσι τριάντα ατόμων η οποία θα είναι τούμπανο ΑΠΟ ΟΛΑ, για να καθαρίσουμε την Παναγίτσα δεν θα μείνει τίποτα όρθιο.

ΤΙΠΟΤΑ! Ό,τι κινείται, σφάζεται…

ΑΓΝΩΣΤΟΣ: Ό,τι δεν κινείται είναι μια χαρά

Γ. Πατέλης: Και πάλι σας λέω αυτό είναι η θέση μου δεν είναι η γραμμή, υπάρχει περίπτωση να μας πούνε ότι ξέρετε κάτι; όχι απλά δεν κάνετε τίποτα, πηγαίνετε στα σπίτια σας. Και εσύ θα μου πεις: κάτσε ρε φίλε εγώ σκεφτόμουν να πάω… εγώ επειδή είμαι χρυσαυγίτης και επειδή κι εσύ κι εσύ κι εσύ και όλοι μας έχουμε και κάποια πείρα. Η Χρυσή Αυγή έχει μπει πλέον στη ζωή μας, ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ μας λένε πρέπει να το κάνουμε. Εμένα αν μου πούνε να κάτσω σπίτι μου θα κάτσω σπίτι μου. Δεν μπορώ να πάω ούτε σαν αυτόνομος. Δεν είμαι αυτόνομος, είμαι στη Χρυσή Αυγή. Οπότε ό,τι γραμμή παίζει αυτή θα ακολουθήσουμε… Κάντε το σταυρό σας να έρθει το μήνυμα “ΝΑΙ”.

Share.

Comments are closed.