Categories: Εκπαίδευση

Γίνεται πιο εύκολη η απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών

Απλοποίηση της διαδικασίας απαλλαγής από τη διδασκαλία των Θρησκευτικών, όσων μαθητών το επιθυμούν, προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο».

Η αναπληρώτρια υπουργός είπε ότι δεν είναι δυνατόν να οφείλει να δηλώνει ο μαθητής σε δημόσιο έγγραφο το θρήσκευμά του (ή την ιδιότητα του άθεου), ώστε να εξασφαλίσει την απαλλαγή. «Κακώς δεν το αλλάξαμε ως τώρα, θα το αλλάξουμε», πρόσθεσε.

Η κ. Αναγνωστοπούλου τάχθηκε υπέρ της αξιολόγησης, αλλά τόνισε πως προέχει η αξιολόγηση των σχολικών δομών, δηλαδή να δούμε «τι σχολεία» έχουμε. Συμπλήρωσε, δε, ότι κατόπιν θα επεκταθεί η αξιολόγηση στους εκπαιδευτικούς «που δίνουν τη ζωή τους σε αυτήν τη δουλειά» και σημείωσε ότι καταρρίπτει, κατηγορηματικά, την αντίληψη της «αξιολόγησης-τιμωρίας».

Επίσης, ανέφερε πως η εντολή του πρωθυπουργού είναι να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στο κυβερνητικό έργο, στη δημόσια υγεία και τη δημόσια παιδεία και πρόσθεσε ότι έως τις 10 Οκτωβρίου θα έχουν καλυφθεί τα κενά σε όλα τα σχολεία τονίζοντας: «Έχουμε μπροστά μας τη λίστα των αναπληρωτών».

Η αναπληρώτρια υπουργός υπογράμμισε ότι προτεραιότητα θα δοθεί στα Ειδικά Σχολεία και πως θα επανέλθουν ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί στο υπουργείο Παιδείας, από το Εργασίας, «στο οποίο τούς είχε στείλει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου». Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα πως θα υπάρξει δυνατότητα να καταργηθεί ο συντελεστής ΦΠΑ 23%, καθώς τα φροντιστήρια δεν είναι «για τα παιδιά της μπουρζουαζίας».

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων

Με εντατικούς ρυθμούς, συνεχίζονται οι έλεγχοι για παράνομα τραπεζοκαθίσματα στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Αθηναίων,…

5 ώρες ago

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά – Έγραψε ιστορία [Βίντεο]

Ήταν 21 Αυγούστου του 2022 όταν στη Γερμανία ο Λευτέρης Πετρούνιας ισοφάριζε την επίδοση του…

18 ώρες ago

Η Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου για το θάνατο του Κώστα Παττακού

Με μεγάλη μας λύπη, μάθαμε σήμερα για το χαμό του ανθρώπου Κώστα Παττακού και Δημάρχου…

20 ώρες ago

«Αγαπάμε το Χαλάνδρι» – Κρίστη Αγαπητού: Θα θυμόμαστε τον Κ. Παττακό με αγάπη και σεβασμό

H επικεφαλής της παράταξης «Αγαπάμε το Χαλάνδρι», Κρίστη Αγαπητού στο μήνυμά της για τον θάνατο…

22 ώρες ago

Το «ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΣΤΟ ΦΩΣ» αποχαιρετά τον ΚΩΣΤΑ ΠΑΤΤΑΚΟ

Ο επικεφαλής της παράταξης «Χαλάνδρι στο Φως» και αντιπρόεδρος Επιτροπής Πολιτισμού & Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε.,…

22 ώρες ago

Ο Σπίρτζης κατά Κασσελάκη: Κακώς λέει για «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» -Δεν φαίνεται να υπάρχει προοπτική να γίνει πρωθυπουργός

Πυρά κατά του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά και του Κυριάκου Βελόπουλου, εξαπέλυσε το πρωί της Παρασκευής ο…

1 ημέρα ago