Γίνεται πιο εύκολη η απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών

0

Απλοποίηση της διαδικασίας απαλλαγής από τη διδασκαλία των Θρησκευτικών, όσων μαθητών το επιθυμούν, προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο».

Η αναπληρώτρια υπουργός είπε ότι δεν είναι δυνατόν να οφείλει να δηλώνει ο μαθητής σε δημόσιο έγγραφο το θρήσκευμά του (ή την ιδιότητα του άθεου), ώστε να εξασφαλίσει την απαλλαγή. «Κακώς δεν το αλλάξαμε ως τώρα, θα το αλλάξουμε», πρόσθεσε.

Η κ. Αναγνωστοπούλου τάχθηκε υπέρ της αξιολόγησης, αλλά τόνισε πως προέχει η αξιολόγηση των σχολικών δομών, δηλαδή να δούμε «τι σχολεία» έχουμε. Συμπλήρωσε, δε, ότι κατόπιν θα επεκταθεί η αξιολόγηση στους εκπαιδευτικούς «που δίνουν τη ζωή τους σε αυτήν τη δουλειά» και σημείωσε ότι καταρρίπτει, κατηγορηματικά, την αντίληψη της «αξιολόγησης-τιμωρίας».

Επίσης, ανέφερε πως η εντολή του πρωθυπουργού είναι να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στο κυβερνητικό έργο, στη δημόσια υγεία και τη δημόσια παιδεία και πρόσθεσε ότι έως τις 10 Οκτωβρίου θα έχουν καλυφθεί τα κενά σε όλα τα σχολεία τονίζοντας: «Έχουμε μπροστά μας τη λίστα των αναπληρωτών».

Η αναπληρώτρια υπουργός υπογράμμισε ότι προτεραιότητα θα δοθεί στα Ειδικά Σχολεία και πως θα επανέλθουν ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί στο υπουργείο Παιδείας, από το Εργασίας, «στο οποίο τούς είχε στείλει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου». Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα πως θα υπάρξει δυνατότητα να καταργηθεί ο συντελεστής ΦΠΑ 23%, καθώς τα φροντιστήρια δεν είναι «για τα παιδιά της μπουρζουαζίας».

Share.

Comments are closed.