Από τη Βικτώρια στο Τάε Κβον Ντο και πάλι πίσω οι πρόσφυγες (ΦΩΤΟ)

0

Στο κλειστό γήπεδο του Τάε Κβον Ντο, στο Παλαιό Φάληρο, μεταφέρθηκαν, αργά χθες το βράδυ, οι περίπου 200 πρόσφυγες που είχαν βρει καταφύγιο στις αποβάθρες του σταθμού του ΗΣΑΠ, στην πλατεία Βικτωρίας, λόγω της κακοκαιρίας.

Η μεταφορά τους έγινε με αστικά λεωφορεία και χωρίς να υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης, οι πρόσφυγες πρόκειται να μείνουν στο κλειστό του ταε κβον ντο για δύο ημέρες, όπως τον ενημέρωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Σήμερα, όπως διαπιστώσαμε με τα ίδια μας τα μάτια, πολλοί από αυτούς είχαν γυρίσει πίσω στην πλατεία Βικτωρίας καταταλαιπωρημένοι και άυπνοι. Η πλατεία ήταν πάλι γεμάτη από πρόσφυγες, ενήλικες αλλά και παιδιά.

Σε συζήτηση που είχαμε μαζί τους μας είπαν ότι ο στόχος του είναι να πάνε στη Γερμανία και όταν τους ρωτήσαμε αν έχουν χρήματα μας απάντησαν κατηγορηματικά «πολύ λίγα».

Οι εικόνες μας γέμισαν θλίψη αλλά και αγανάκτηση για την υποκρισία κάποιων που στο παρελθόν έκαναν κυρίαρχο θέμα τα θέμα της Υπατίας. Το θυμάστε; Πού είναι όλοι αυτοί οι αλληλέγγυοι εκείνης της εποχής τώρα που βλέπεις παιδάκια να κοιμούνται στο υγρό τσιμέντο;

Είναι βέβαιο ότι δεν «λιάζονται», δεν «έχουν εξαφανιστεί», αλλά ζουν το δικό τους δράμα, που πριν από κάμποσα χρόνια ήταν και δικό δράμα, αν θυμάται κανείς του τότε Έλληνες πρόσφυγες.

Κλείνοντας θα θέλαμε να πούμε ότι δεν είναι όλα μαύρα κι άραχνα. Γιατί το λέμε αυτό; Διότι συναντήσαμε εκεί πέρα από τα κανάλια και τους φωτογράφους και μια ανώνυμη κυρία, η οποία είχε πάρει τυρόπιτες και κρουασάν, όσο μπορούσε και τα μοίρασε σε κάποια παιδάκια και τις μανάδες τους. Ήταν λίγα αλλά αυτά δείχνει ότι δεν χάθηκε τελείως η ανθρωπιά από τον τόπο μας!

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό:

Share.

Comments are closed.