Βρέθηκε το τρένο «φάντασμα» που μετέφερε τους πολύτιμους λίθους και τα όπλα των Ναζί;

0

Ένα “τρένο φάντασμα” των Ναζί, το οποίο καλύπτει ομίχλη μυστηρίου και γεμάτο με πολύτιμους λίθους και όπλα, υποστηρίζουν ότι εντόπισαν ένας Πολωνός και ένας Γερμανός, 70 χρόνια αφότου εξαφανίστηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, προς το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και ενώ οι σοβιετικές δυνάμεις προήλαυναν προς τη Γερμανία.

Οι δυο άνδρες που φαίνεται να εκπροσωπούνται από ένα απλό νομικό γραφείο επικοινώνησαν με τις αρμόδιες αρχές της περιφέρειας και ζήτησαν να τους εξασφαλίσουν ότι θα ανταμειφθούν με το 10% της αξίας των ευρημάτων, προκειμένου να αποκαλύψουν την ακριβή τοποθεσία που είναι θαμμένος ο θησαυρός.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ οι δυο άνδρες κατάφεραν να εντοπίσουν το τρένο σε βάθος 500 μέτρων και οι αρμόδιες αρχές της περιφέρειας, όπως ο στρατός, η αστυνομία και η πυροσβεστική έχουν ξεκινήσει το κυνήγι του χαμένου θησαυρού. Η Μαρίκα Τοκάρσκα, μέλος του περιφερειακού συμβουλίου του Βάλμπζιχ τόνισε ότι “στην περιοχή δεν έχουν γίνει ποτέ ανασκαφές και δεν ξέρουμε τι μπορεί να βρούμε”.

Για την ιστορία, το συγκεκριμένο θωρακισμένο τρένο των ναζιστικών δυνάμεων χάθηκε το 1945, όταν ο Κόκκινος Στρατός πλησίαζε στη Γερμανία. Εικάζεται πως ήταν γεμάτο με τη λεία των Ναζί από την πόλη Μπρεσλάου, που τότε ανήκε στην ανατολική Γερμανία και σήμερα έχει μετονομαστεί σε Βρότσλαβ και ανήκει σήμερα στην Πολωνία.

Παράλληλα, ο αστικός μύθος γύρω από την εξαφάνιση του τρένου αναφέρει ότι μπήκε σε μια σήραγγα κοντά στο Κάστρο Ξανς, σε μια ορεινή περιοχή της Κάτω Σιλεσίας, και δεν ξαναβγήκε ποτέ, ενώ η σήραγγα σφραγίστηκε με αποτέλεσμα να ξεχαστεί.

Οι αρχές της πόλης ζητούν από τους δύο άνδρες να δείξουν την ακριβή περιοχή που ισχυρίζονται ότι εντόπισαν το τρένο, προκειμένου να ξεκινήσουν οι ανασκαφές από ειδικούς μιας και πιθανότατα στην περιοχή να είναι τοποθετημένες πολλές νάρκες.

Ένας τοπικός ιστορικός δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio Wroclaw ότι το τρένο μήκους 150 μέτρων, μετέφερε όπλα, βιομηχανικό εξοπλισμό, πολύτιμους λίθους και άλλους θησαυρούς.

Από την άλλη, είναι πολλοί εκείνοι που υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη για την ύπαρξη του τρένου και πως υπάρχει μόνο στην φαντασία ορισμένων. Η Γιοάνα Λαμπάρσκα που ειδικεύεται στην ιστορία της περιοχής ανέφερε χαρακτηριστικά πως :”Ήταν πολλοί εκείνοι που αναζήτησαν κατά καιρούς το τρένο, καταστρέφοντας τη σιδηροδρομική γραμμή στην προσπάθειά τους αυτή, αλλά δεν βρέθηκε ποτέ τίποτα“.

Πάντως οι ισχυρισμοί θα μπορούσαν να είναι αληθινοί, καθώς οι Ναζί χρησιμοποίησαν όντως τρένα για αν μεταφέρουν τη λεία τους στο Βερολίνο την περίοδο που οι συμμαχικές δυνάμεις απειλούσαν όλο και περισσότερο την πρωτεύουσα το 1945.

Η αξία του θησαυρού αυτού πιστεύεται ότι ήταν 200 εκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο της The Telegraph με τίτλο «Has a lost Nazi ghost train carrying gold finally been found? Two treasure hunters think so», στα Αγγλικά, πατώντας ΕΔΩ

 

Share.

Comments are closed.