Οριστικό: Εκλογές στις 20 Σεπτέμβρη, όπως σας έχουμε αναγγείλει

0

Ολοκληρώθηκε έπειτα από 4 ώρες η κρίσιμη κυβερνητική σύσκεψη στην Βουλή υπό τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα  για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.

Ο Πρωθυπουργός θα απευθύνει διάγγελμα στις 8:00 μ.μ. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες κλείδωσε η ημερομηνία και είναι η 20η Σεπτεμβρίου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Πάνος Σκουρλέτης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης και Νίκος Φίλης, ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Μπαλάφας,  ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης και ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Συντάγματος, εκλογές μπορούν να προκηρυχτούν μόνο μετά από παραίτηση της κυβέρνησης, όπως γράφαμε το πρωί, καθώς δεν έχει συμπληρωθεί ένας χρόνος από τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.

Μετά την παραίτηση της κυβέρνησης και αφού συγκληθεί το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών και διαπιστωθεί ότι δεν μπορεί να προκύψει νέα κυβέρνηση συνεργασίας προκηρύσσονται οι εκλογές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εάν σήμερα ο Πρωθυπουργός καταθέσει την παραίτηση της κυβέρνηση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και συγκληθεί αύριο η Σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών, τότε οι εκλογές μπορούν να πραγματοποιηθούν εντός 30 ημερών με πιθανότερη ημερομηνία την 20η Σεπτεμβρίου, στον βαθμό που υπογραφεί αύριο το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα. 

Δείτε το πρωινό δημοσίευμά μας

Share.

Comments are closed.