Categories: Πολιτισμός

Βρέθηκε ο τάφος της βασίλισσας Νεφερτίτης;

Βρετανός αρχαιολόγος ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε μυστική είσοδο στον τάφο του νεαρού βασιλιά Τουταγχαμόν, που οδηγεί στον τάφο της Νεφερτίτη.

Προχώρησε σε σάρωση υψηλής ανάλυσης στους τοίχους του ταφικού μνημείου του Τουταγχαμόν και στη συνέχεια υποστήριξε ότι, τα στοιχεία «δείχνουν» κρυφές εισόδους τις οποίες οι κατασκευαστές του τάφου άφησαν σκοπίμως «μπλοκαρισμένες».

Η είσοδος στη βόρεια πλευρά του τάφου του Τουταγχαμόν οδηγεί στην αδιατάρακτη ταφή του αρχικού ιδιοκτήτη του ταφικού μνημείου, δηλαδή της βασίλισσας Νεφερτίτης, υποστηρίζει ο αρχαιολόγος Νίκολας Ριβς, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα.

Εν ολίγοις, ο Ριβς υποστηρίζει ότι εντόπισε τον χαμένο τάφο της Νεφερτίτης.

Η καλλονή βασίλισσα Νεφερτίτη

Η διαδικτυακή Daily Mail, που έχει κάνει το θέμα πρώτη είδηση, υπογραμμίζει ότι 100 χρόνια μετά την ανακάλυψη του τάφου του Τουταγχαμόν (από τον βρετανό αρχαιολόγο Χάουαρντ Κάρτερ, τον Νοέμβριο του 1922), το παιδί – βασιλιάς της Αρχαίας Αιγύπτου, συνεχίζει να αποκαλύπτει τα μυστικά του.

Σύμφωνα με τους Times οι ειδικοί αδυνατούσαν μέχρι τώρα να δώσουν μία επαρκή εξήγηση στο ερώτημα, γιατί ο νεκρικός θάλαμος του Τουταγχαμόν ήταν τόσο μικρός.

Ο Ριβς υποστηρίζει ότι η ανακάλυψη αυτής της κρυφής εισόδου σημαίνει ότι η ιδέα της δημιουργίας του δωματίου του Φαραώ ήταν στην ουσία μεταγενέστερη -γεγονός όχι σπάνιο όσον αφορά στα ταφικά μνημεία και τα έθιμα.

Η μυστική είσοδος φέρει θρησκευτικές παραστάσεις -αρμόζουσες σε μία βασίλισσα του κύρους της Νεφερτίτης- και δείχνει καλυμένη με κάποιο υλικό, πιθανώς ασβέστη.

Ο θάνατος της, η χρονολογία, οι συνθήκες, παραμένουν μυστήριο…

Διάσημη για την ομορφιά της, η καλλονή Νεφερτίτη ήταν σύζυγος του φαραώ Ακενατόν, γνωστή ως η Κυρά των Δύο Χωρών, της Άνω και της Κάτω Αυγύπτου. Βασίλεψε τον 14ο αιώνα π.Χ.

Το όνομα της σήμαινε «έφτασε η όμορφη».

Υπάρχει ωστόσο, διάσταση απόψεων ως προς τη σχέση του Τουταγχαμόν με τη Νεφερτίτη.

Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι, ο Τουταγχαμόν ήταν ένα από τα 6 παιδιά που είχε αποκτήσει με τον Ακετανόν, παρότι αναλύσεις DNA που έγιναν το 2010, τον φέρουν να έχει σχέση με τη μούμια που είναι γνωστή ως Η νεότερη κυρία.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο της ELLIE ZOLFAGHARIFARD της Dailymail με τίτλο «Has Queen Nefertiti been found behind King Tuts tomb?», στα Αγγλικά, πατώντας ΕΔΩ

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Ανακοίνωση του Ολυμπιακού για τον Τελικό του Conference League -Κάλεσμα της Θύρας 7 για συγκέντρωση στο Μοναστηράκι

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός με ανακοίνωσή της καλεί τους φιλάθλους του Ολυμπιακού «που θα βρεθούν στις…

4 ώρες ago

Politico: Οι πιθανοί ευρωπαίοι & Έλληνες Επίτροποι

Οι κορυφαίες θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (European Commission) μετά τις ευρωπαϊκές εκλογές του επόμενου μήνα…

5 ώρες ago

Γιάννης Σγουρός: Απόφαση – κόλαφος του Ελεγκτικού Συνεδρίου – Ο Χαρδαλιά να διαφοροποιηθεί από τις πρακτικές της προηγούμενης διοίκησης

Κόλαφος είναι η απόφαση 61/2024 του Ελεγκτικού Συνεδρίου -για έργο 17,5 εκατομμυρίων ευρώ με έκπτωση…

6 ώρες ago

Η Δημοτικής Παράταξης «Αγαπάμε το Χαλάνδρι» για τη νέα Νυχτερινή γραμμή (400) του ΟΑΣΑ από τον Πειραιά στη Δουκίσσης Πλακεντίας

Την απόφαση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΑΣΑ) για ίδρυση της νυχτερινής λεωφορειακής γραμμής «400 -…

6 ώρες ago

Πλήρης δικαίωση του Δήμου Χαλανδρίου με τη μείωση των αντικειμενικών αξιών στην πόλη

Τη μείωση των αντικειμενικών αξιών που ισχύουν σήμερα στο Χαλάνδρι, αποφάσισε η Ειδική Επιτροπή του…

12 ώρες ago

«Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή» – Γιάννης Μυλωνάκης : Πολλά λόγια, αλλά απάντηση δεν έδωσε ο κ. Σταθόπουλος για το κολυμβητήριο

Η δημοτική παράταξη «Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή» , που διοικεί τον Δήμο, απάντησε άμεσα σε…

12 ώρες ago