Το 84% των Γερμανών πιστεύει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα εφαρμόσει το μνημόνιο

0

Η συντριπτική πλειονότητα των Γερμανών –περισσότεροι από τέσσερις στους πέντε– δεν εμπιστεύονται την ελληνική κυβέρνηση ότι θα εφαρμόσει τις νέες μεταρρυθμίσεις και οι περισσότεροι δηλώνουν αντίθετοι στη χορήγηση ενός τρίτου προγράμματος βοήθειας στην Αθήνα, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχεδόν το 84% των ερωτηθέντων είπε ότι δεν πιστεύει ότι οι μεταρρυθμίσεις που θα ψηφιστούν από το ελληνικό κοινοβούλιο θα εφαρμοστούν αποτελεσματικά, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο Forsa για λογαριασμό της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.002 προσώπων.

Περισσότεροι από τους μισούς (ποσοστό 57%) είπαν ότι διαφωνούν με το τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα ενώ σχεδόν οι μισοί (51%) αμφισβητούν την εκτίμηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που κρίνει αναγκαία την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Όσον αφορά τη στάση των Γερμανών πολιτικών στο θέμα, το 47% των ερωτηθέντων είπαν ότι εγκρίνουν τη σκληρή γραμμή που ακολούθησε ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ενώ το 41% εγκρίνει τη στάση της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ που θεωρείται γενικά πιο συμβιβαστική. Η πλειοψηφία αυτών που εγκρίνει την πολιτική της Μέρκελ δηλώνει ότι πρόσκειται στους Πράσινους.

Αντιθέτως, οι ψηφοφόροι του κόμματος της καγκελαρίου (CDU) και των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) εμφανίζονται διχασμένοι: το 45% εγκρίνει τη μετριοπαθή στάση της Μέρκελ ενώ άλλοι τόσοι συμφωνούν με τη σκληρή γραμμή του υπουργού Οικονομικών.

Διαβάστε τα στοιχεία της Δημοσκόπησης της Ηandelsblatt με τίτλο «Die Deutschen trauen den Griechen nicht mehr», στα Γερμανικά, πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.