Le Monde: Τι άλλαξε και η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τους Θεσμούς

0

Τον λόγο που η Ελλάδα βρίσκεται πια μια ανάσα από τη συμφωνία με τους εταίρους της αναζητεί η γαλλική Le Monde.

Ωστόσο, ούτε αυτή είναι τόσο σίγουρη… «Η θερινή ραστώνη ή μήπως η απουσία του Γιάνη Βαρουφάκη και η αντικατάστασή του από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ευθύνεται για το γεγονός ότι Ελλάδα και Θεσμοί είναι ένα βήμα πριν από την υπογραφή της συμφωνίας;», διερωτάται σε δημοσίευμά της.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι τις τελευταίες ημέρες οι συζητήσεις ανάμεσα στην Αθήνα και τους δανειστές προχωρούν με σταθερούς ρυθμούς και σε μια ήρεμη, «αν όχι αισιόδοξη» ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα οι δύο πλευρές να αναμένουν πως η συμφωνία για το τρίτο πακέτο βοήθειας της Ελλάδας θα μπορούσε να υπογραφεί το βράδυ της Δευτέρας 10 Αυγούστου ή το πρωί της 11ης Αυγούστου.

Πάντως, στο δημοσίευμα σημειώνεται πως η ήρεμη σημερινή κατάσταση μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της έρχεται σε αντίθεση με την ταραγμένη ατμόσφαιρα των τελευταίων δύο μηνών, μια περίοδο κατά την οποία επικρατούσε ο φόβος του Grexit.

Σύμφωνα, τέλος, με τη Le Monde, το χρονοδιάγραμμα για την Ελλάδα παραμένει ιδιαίτερα «σφιχτό» με την Αθήνα και τους πιστωτές της να πιέζονται να καταλήξουν σε μια συμβιβαστική λύση πριν τις 20 Αυγούστου.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο της Marie Charrel της Le Monde με τίτλο «La Grèce et ses créanciers approchent d’un accord sur le troisième plan d’aide», στα γαλλικά, πατώντας  ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.