Bild: Κυβέρνηση εθνικής ενότητας και εκλογές το φθινόπωρο

0

Μια κυβέρνηση τεχνοκρατών επιθυμεί  το ΔΝΤ, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδει η γερμανική εφημερίδα «Bild»

«Το ΔΝΤ ζητά κυβέρνηση τεχνοκρατών», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας, η οποία επικαλούμενη πηγές, αναφέρει ότι «το ΔΝΤ δεν πιστεύει πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, έτσι ώστε να “μπει” χρηματοδοτικά στο νέο πακέτο». 

Επισημαίνει συγκεκριμένα, ότι το ΔΝΤ θέλει εγγυήσεις ότι οι εξαγγελθείσεις μεταρρυθμίσεις θα εφαρμοστούν στην πράξη.

Αξιωματούχος του ταμείου είπε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα: «Δεν εμπιστευόμαστε τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πιστεύουμε ότι θα προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις».  

Αργότερα το ΔΝΤ διέψευδε το δημοσίευμα της Bild περί αξιώσεων του Ταμείου για κυβέρνηση τεχνοκρατών στην Αθήνα.

Είναι εντελώς εσφαλμένο“, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Ταμείου, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Έθνους στην Ουάσιγκτον Μιχάλης Ιγνατίου.

Η εφημερίδα Bild υποστηρίζει πως ο Ελληνας Πρωθυπουργός πρόκειται να προκαλέσει πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο.

Εκτιμά πως μελετά να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να σχηματίσει κυβέρνηση εθνικής ενότητας, προκειμένου να περάσει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα από το κοινοβούλιο, δεδομένης της έντονης αντίδρασης στο εσωτερικό ΣΥΡΙΖΑ. Με το κεντρώο κόμμα «Το Ποτάμι» να αρνείται να ενταχθεί σε κυβερνητικό συνασπισμό με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας δεν έχει άλλη επιλογή από το να πάει σε εκλογές.

Το Ποτάμι

Το Ποτάμι, όπως επαναβεβαίωσε το συμβούλιο πολιτικού σχεδιασμού του κόμματος, υπό τον Σταύρο Θεοδωράκη Κυβέρνηση, συζήτησε το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης τεχνοκρατών/εθνικής ενότητας.

Ωστόσο υπογραμμίζουν ότι δεν συζητούν την συμμετοχή ούτε στελέχους, ούτε βουλευτή του Ποταμιού – και φυσικά του ίδιου του Στ. Θεοδωράκη – σε μια τέτοια κυβέρνηση.

Μιλούν για πρόσωπα ευρείας αποδοχής και επισημαίνουν ότι «είμαστε στη διάθεση προσώπων και προτάσεων». Σημειώνουν τέλος, ότι «θα στηρίξουμε στη Βουλή τις πρωτοβουλίες Τσίπρα».

Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ των PETER TIEDE, LIANA SPYROPOULOU & PAUL RONZHEIMER της BILD με τίτλο «» πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.