Τίτλοι Τέλους: Ο EFSF ανακοίνωσε τη λήξη του προγράμματος

0

Σε χρόνο μηδέν ολοκληρώθηκε η έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup που συνεκλήθη μετά την νέα πρόταση που απέστειλε η ελληνική κυβέρνηση.

Σε ένα έγγραφο με τίτλο «Το πρόγραμμα του EFSF για την Ελλάδα εκπνέει απόψε» ο έκτακτος μηχανισμός EFSF ανακοινώνει την λήξη του προγράμματος απόψε τα μεσάνυχτα.

Στο κείμενο αναφέρεται ότι η εκπνοή του προγράμματος σημαίνει ότι η τελευταία δόση των 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ δεν θα είναι πλέον διαθέσιμη για την Ελλάδα και θα ματαιωθεί η παροχή των 10,9 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα κάλυπτε το κόστος της ανακέφαλαιοποίησης των τραπεζών. Ο επικεφαλής του EFSF Κλάους Ρέγκλινγκ σχολιάζει στην ανακοίνωση ότι είναι λυπηρό το γεγονός για την Ελλάδα ότι το πρόγραμμα του EFSF θα εκπνεύσει σήμερα χωρίς να υπάρξει ένα νέο πρόγραμμα και τονίζει ότι τα θετικά αποτελέσματα του προγράμματος τίθενται σε κίνδυνο. 

Τέλειωσε και το Eurogroup

Σε χρόνο μηδέν ολοκληρώθηκε η έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup που συνεκλήθη μετά την νέα πρόταση που απέστειλε η ελληνική κυβέρνηση το απόγευμα της Τρίτης ζητώντας παράταση και τρίτο δάνειο ύψους 30 δισ ενώ στις 12 τα μεσάνυχτα λήγει η διορία πληρωμής του ΔΝΤ.        

Παρά το γεγονός ότι η κίνηση της Αθήνας αντιμετωπίζεται σε πρώτο επίπεδο ως τακτικισμός ο οποίος στοχεύει να δώσει εικόνα συνέχισης των διαπραγματεύσεων μη ρήξης με την Ευρώπη ενόψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης έκαναν μια πρώτη συζήτηση. 

Share.

Comments are closed.