WSJ: Η αποτυχία των διαπραγματεύσεων θα έχει επίπτωση μόνον στην Ελλάδα

0

Η άποψη ότι η σημασία της Ελλάδας στις παγκόσμιες αγορές φθίνει και ότι ενδεχόμενη αποτυχία επίτευξης συμφωνίας ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους πιστωτές θα έχει επίδραση μόνον στην ίδια την Ελλάδα εκφράζεται σε δημοσίευμα της Wall Street Journal.
Η αμερικανική εφημερίδα σημειώνει πως αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο ερώτημα για τους περισσότερους επενδυτές έξω από την Ελλάδα είναι πόσο θα πρέπει να ενδιαφέρονται πραγματικά για τη χώρα, ειδικά όταν η αγορά είναι αντιμέτωπη με εξελίξεις όπως η αύξηση των επιτοκίων της Fed, την αστάθεια που φέρνουν οι νέες κανονιστικές ρυθμίσεις, τις ανησυχίες για το τι θα συμβεί στις αναδυόμενες αγορές, όταν η Fed τελικά σύσφιγξη την πολιτική της, το Brexit, αλλά και την οικονομική επιβράδυνση της Κίνας.
Κατά το δημοσίευμα αν και η Ελλάδα έχει κατηγορηθεί για πολλούς «πανικούς» της αγοράς κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών οι πολυκαιρισμένες διαπραγματεύσεις για την βραχυπρόθεσμη μοίρα της χώρας είναι σε εξέλιξη τόσο πολύ καιρό που η σημασία τους για την αγορά έχει ξεθωριάσει.
Όπως τονίζει, το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα μετριάσει ή ακόμη και θα εξαλείψει τους φόβους μιας ελληνικής κρίσης για τις άλλες ευάλωτες οικονομίες της ευρωζώνης  και έτσι είναι πιθανόν οι επιπτώσεις μιας της ελληνικής αποτυχίας να περιορισθούν στην ίδια την Ελλάδα.
Κατά την ίδια ερμηνεία, οποιαδήποτε γενικευμένο ράλι των ξένων αγορών μετά από μια ελληνική συμφωνία είναι πιθανό να είναι βραχύβιο. «Εντός Ελλάδας , οι κινήσεις (των αξιών) θα μπορούσαν να είναι εντυπωσιακές», αναφέρει η Wall Street Journal.

Share.

Comments are closed.