Ρώσος ΥΠΟΙΚ προς Αθήνα: Συμφωνήστε με τους Ευρωπαίους

0

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η επικοινωνία έγινε σε πολύ καλό κλίμα και συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την επιχειρηματική και ενεργειακή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Αγία Πετρούπολη, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ, και την συμμετοχή της Ελλάδας στην επενδυτική τράπεζα των BRICS.
Πάντως, λίγο μετά την τηλεφωνική συνομιλία των δύο ηγετών, ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών, Αντον Σιλουάνοφ, μιλώντας σε τραπεζικό συνέδριο στην Αγία Πετρούπολη, επισήμανε πως είναι απαραίτητο η Ελλάδα να προχωρήσει σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους της, προσθέτοντας ότι η απόφαση της Αθήνας να «συγχωνεύσει» τις δόσεις προς το ΔΝΤ, δεν ισοδυναμεί με χρεοκοπία.
«Από κοινού με την Ευρωπαϊκή Ενωση, η Ελλάδα πρέπει να βρει τα σωστά βήματα που θα της επιτρέψουν να εκπληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις και να προωθήσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Share.

Comments are closed.