Ερυθρόλευκη φιέστα με Μίκη Θεοδωράκη και Ζορμπά για το 42ο

0

Αφού πρώτα οι «ερυθρόλευκοι» φρόντισαν να «αποζημιώσουν» τον κόσμο τους με το ευρύ 5-0 επί της Καλλονής, στη συνέχεια ακολούθησε η φιέστα για τον τίτλο του πρωταθλητή, με όλους τους πρωταγωνιστές να αποθεώνονται από τους φίλους των «ερυθρόλευκων» τη στιγμή της εισόδου τους στον αγωνιστικό χώρο, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που είχε στηθεί.
Σε αυτή τη μεγαλειώδη φιέστα, οι χιλιάδες φίλαθλοι του Ολυμπιακού που βρέθηκαν στο γήπεδο Καραϊσκάκη γιόρτασαν την κατάκτηση του 42ου πρωταθλήματος στην ιστορία του συλλόγου.
Έτσι μετά το σφύριγμα της λήξης της αναμέτρησης με την Καλλονή άρχισαν οι εορταστικές εκδηλώσεις με αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος παλαιότερα είχε δηλώσει ότι «όλα τα έχω αλλάξει στη ζωή μου, αλλά τον Ολυμπιακό δεν τον αλλάζω».  
Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης, που μαζί με τον Ολυμπιακό γιόρτασε τα 90ά του χρόνια,  δεν ήταν στην γιορτή λόγω μίας ίωσης που τον ταλαιπώρησε, όμως τον εκπροσώπησαν τα δύο του εγγόνια.
Έντεκα λεπτά μετά τις 21.00 το… πάρτι ξεκίνησε. Η φιέστα άρχισε με Ζορμπά για να προβληθούν μετά βίντεο από την ζωή και την δράση του Μίκη Θεοδωράκη και στιγμές του με τον Άντονι Κουίν και άλλες προσωπικότητες.
Και κόμματα έχω αλλάξει και τα πάντα αλλά τον Ολυμπιακό ποτέ“, ακούστηκε από τα χείλη του Θεοδωράκη σε ένα από τα βίντεο που τον έδειχναν να μιλάει για τις μεγάλες του αγάπες. Ο Αλέξανδρος και ο Άγγελος, τα δύο του εγγόνια τιμήθηκαν από τον Βαγγέλη Μαρινάκη με μία φανέλα του Ολυμπιακού με το νούμερο 90 και το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη και ένα επίχρυσο κλαδί ελιάς.

Η νύχτα έγινε… μέρα!
Οι Βαγγέλης Μαρινάκης και Γιάννης Μανιάτης σήκωσαν ψηλά στον ουρανό το τρόπαιο του 42ου τίτλου των Πειραιωτών. Την στιγμή της απονομής έγινε… χαμός! Βροχή από βεγγαλικά και όχι μόνο στο γήπεδο και ενώ τα καπνογόνα έκαναν τη νύχτα… μέρα. Οι παίκτες έκλεισαν την βραδιά με τον καθιερωμένο γύρο του θριάμβου μαζί με την κούπα. Και φυσικά φωτογραφίες, αγκαλιές αλλά και ευτυχισμένες στιγμές με τα παιδιά και τις οικογένειές τους που ήταν στο γήπεδο.

Share.

Comments are closed.