Βόμβα από πρόεδρο Κύπρου Ν. Αναστασιάδη: Κάνουμε ασκήσεις επί χάρτου για ένα Grexit

0

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Κύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη.
Ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε πως η κυπριακή κυβέρνηση κάνει ασκήσεις επί χάρτου σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
«Θέλω να πιστεύω» είπε, ότι «δεν θα υπάρξει ανάλογος κίνδυνος αλλά, επειδή μια κυπριακή παροιμία λέει, του φρονίμου τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, σας διαβεβαιώνω ότι έγιναν όλες οι ασκήσεις επί χάρτου στο όποιο ενδεχόμενο».
Υπέδειξε, πως δεν υπάρχει μεγάλος κίνδυνος επηρεασμού της κυπριακής οικονομίας, επισημαίνοντας πως και ο ελάχιστος κίνδυνος αν υπάρχει, έχει προγραμματιστεί σειρά μέτρων.
Σε ερώτηση, κατά πόσο η πλήρης άρση των περιοριστικών μέτρων στην κίνηση κεφαλαίων παραμονές της διαπραγμάτευσης της Ελλάδας με τις Βρυξέλλες είναι ψήφος εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα, ο Κύπριος πρόεδρος απάντησε καταφατικά, λέγοντας: «Είναι και μια μορφή ψήφου εμπιστοσύνης, διότι θέλουμε να πιστεύουμε, όχι να ελπίζουμε, να πιστεύουμε ότι θα αποφευχθεί η οποιαδήποτε κρίση στην Ελλάδα». Οι αποφάσεις, βεβαίως, συνέχισε, λαμβάνονται από τον υπουργό Οικονομικών σε συνεννόηση με την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου. «Θέλουμε να ελπίζουμε και να πιστεύουμε ότι δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε περαιτέρω κρίση στην Ελλάδα ή επιδείνωση της κρίσης. Και επίσης η άρση δείχνει και την απόλυτη εμπιστοσύνη στο τραπεζικό μας σύστημα που απεξαρτητοποιημένο πλέον από τα ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα μπορεί να προχωρήσει στην παραπέρα ευεργετικά για την οικονομία δράση του. Κάτω από τους ελέγχους, βεβαίως, που σήμερα εφαρμόζονται», κατέληξε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Share.

Comments are closed.