Με 4+1 μαθήματα οι πανελλαδικές στο νέο εξεταστικό σύστημα

0

Ένα επιπλέον μάθημα-μπαλαντέρ, που θα δίνει στους υποψήφιους τη δυνατότητα να επιλέξουν περισσότερες σχολές, αποτελεί το κλειδί του νέου εξεταστικού συστήματος που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά από το 2016.
Σύμφωνα με το σχέδιο του νέου συστήματος, οι υποψήφιοι θα εξετάζονται σε τέσσερα μαθήματα. Θα μπορούν, όμως να επιλέξουν και ένα πέμπτο μάθημα, η εξέταση στο οποίο θα τους δίνει τη δυνατότητα να επιλέξουν και σχολές ενός δεύτερου επιστημονικού πεδίου, όπως αναφέρει η Καθημερινή.
Με το μάθημα-μπαλαντέρ θα μπορούν να δηλώσουν όχι μόνο μέχρι 40 αλλά από 60 έως 140 σχολές ανά κλάδο.
Για τις επιστήμες Υγείας το μάθημα-μπαλαντέρ είναι η Βιολογία. Για τα Παιδαγωγικά Τμήματα τα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας, για τα τμήματα Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών η Φυσική Γενικής Παιδείας, γα τα τμήματα Οικονομικών, Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών είναι οι Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, για τα τμήματα Ανθρωπιστικών Επιστημών η Ιστορία Γενικής Παιδείας και το μάθημα των Στοιχείων Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών θα αποτελέσει κλειδί για τη διεκδίκηση μιας θέσης στις αντίστοιχες σχολές, καθώς και στα τμήματα Ψυχολογίας.

Share.

Comments are closed.