«Βόμβα» Παναρίτη: Οι δανειστές μας ζητούν να μην πληρώσουμε μισθούς στο Δημόσιο για 1-2 μήνες

0

Εκτός από τα όσα είπε για τις συντάξεις, στο πλαίσιο ανοιχτής συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων και Διπλωματίας του Deree, με θέμα την τεχνική των διαπραγματεύσεων, η σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών Έλενα Παναρίτη έριξε και μία «βόμβα» για τα αιτήματα των δανειστών μας.
Απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα των συμμετεχόντων αποκάλυψε ότι οι ευρωπαίοι ζητούν να λύσουμε το πρόβλημα της ρευστότητας του ελληνικού Δημοσίου με τον να μην πληρώσουμε μισθούς: “Το περιτύλιγμα του προβλήματος είναι ότι αυτοί που έχουν έρθει να μας δώσουν τα χρήματα, να μας βοηθήσουν, έχουν στηριχθεί πάνω σε κάτι παράξενους τρόπους που δουλεύουν. Και δεν βοηθάνε ακριβώς. Άρα εγώ… πρέπει και να δουλέψουμε, να βρούμε τις μεταρρυθμίσεις και τους αντίστοιχους που πρέπει να διορθώσουμε αυτά τα τρία τα οποία μεγαλώνουν, αλλά να το κάνουμε με τους άλλους, με αυτούς τους αντίστοιχα, αν θέλετε, εταίρους οι οποίοι δυστυχώς δεν είναι… δεν βοηθούν στην πραγματικότητα. Δεν είναι πραγματικά εκεί όπως θα περίμενα εγώ να είναι. Δηλαδή το βλέπουν το πρόβλημα ακόμα με έναν παράξενο τρόπο. Σου λέει βρε παιδιά… έρχεται και σου λέει ε εντάξει μην πληρώσετε και κανένα μισθό, για 1-2 μήνες χωρίς μισθούς. Άρα λοιπόν έχω… έχουμε πολύ… άρα για αυτό λέω, παιδιά ομοψυχία και δύναμη. Δηλαδή δεν είναι η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή ένα κομματικό πράγμα, είναι ένα μεγαλύτερο πράγμα, είναι όλη η Ελλάδα”, ακούγεται να λέει η κ. Παναρίτη σε ηχητικό που έδωσε στη δημοσιότητα το capital.gr.

Επιβεβαιώνει το ΥΠ.ΟΙΚ., διαψεύδει η Έλενα Παναρίτη
Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών πάντως, ανέφεραν ότι έχει όντως γίνει σχετική αναφορά από τους πιστωτές, στο περιθώριο των συναντήσεων στις Βρυξέλλες. Μάλιστα, τόνιζαν ότι η απάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη ήταν οργισμένη με τον υπουργό να «κόβει» την κουβέντα λέγοντας «Είναι ντροπή να λέτε τέτοια πράγματα. Μην ξανακούσω τέτοιες απόψεις».
Το μεσημέρι της Παρασκευής η ίδια η σύμβουλος του κ. Βαρουφάκη έδωσε διευκρινίσεις, τονίζοντας ότι οι συγκεκριμένες αναφορές σχετίζοντας με περιόδους πριν από το 2015.

Αναλυτικά η διευκρινιστική δήλωση:
«Σχετικά με δημοσιεύματα για τη στάση των δανειστών όσον αφορά στην καταβολή μισθών και συντάξεων, η σύμβουλος του Υπουργού Οικονομικών, Έλενα Παναρίτη, διευκρινίζει:
Οι συγκεκριμένες αναφορές, στο πλαίσιο δημόσιας εκδήλωσης, σχετίζονταν με τη στάση των δανειστών σε περιόδους πριν από το 2015. Ως εκ τούτου, τα σχετικά δημοσιεύματα που αναφέρονται στην παρούσα φάση των διαπραγματεύσεων δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Share.

Comments are closed.