Από την καταραμένη τρόικα στο «Brussels Group»

0

Με τη συμμετοχή στελεχών από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ, το ESM/EFSM και την ελληνική κυβέρνηση ξεκίνησαν στις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης οι διαπραγματεύσεις των τεχνικών κλιμακίων στις Βρυξέλλες, ενώ όπως έγινε γνωστό αυτό το σχήμα διαπραγμάτευσης θα ονομάζεται Brussels Group (BG).
Άντε τώρα εγώ να συνηθίσω τούτο τον ξενόφερτο όρο. Γιατί μωρέ λεβέντες μου πήρατε την «Τρόικα» και μου φέρετε το Brussels Group ή πιο σύντομα BG;
Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους η διαπραγμάτευση στο Brussels Group, πολιτική και τεχνική, θα γίνεται στις Βρυξέλλες, μεταξύ ομολόγων. Όμως είναι πολύ πιθανό οι τεχνικοί σύμβουλοι του BG (της πρώην Τρόικα) να επισκέπτονται την Αθήνα και να συναντώνται με ομόβαθμούς τους.
Και καλά, πριν το ίδιο δεν γινόταν; Τι άλλαξε δηλαδή, για να μπορέσω κι εγώ να το καταλάβω;
Σύμφωνα επίσης με το Μαξίμου, τα τεχνικά κλιμάκια δεν θα μπαίνουν στα υπουργεία αλλά θα μπαίνουν σε ειδικό χώρο και θα παίρνουν τα στοιχεία, όπως για παράδειγμα σε ξενοδοχεία.
Επομένως το πρόβλημα είναι ότι όλοι οι προηγούμενοι «κουίσλιγκς» είναι ένοχοι γιατί οι εξωνημένοι επέτρεπαν στην Τρόικα να μπαίνει στα Υπουργεία και να παίρνει τα στοιχεία, ενώ η κυβέρνηση της αριστεράς θα τους τα πηγαίνει στο ξενοδοχείο. Πω! Πω! Τι μεγάλη αλλαγή!!!

Share.

Comments are closed.