Μέρκελ: Πολιτικός μας στόχος η διατήρηση της Ελλάδας στην ευρωζώνη

0

Η καγκελάριος της Γερμανίας ανέφερε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στο Τόκιο (όπου βρίσκεται για επίσκεψη) ότι η Ευρώπη δυσκολεύεται στο να καταλήξει σε συμφωνία για την παροχή οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, η οποία θα διατηρήσει τη χώρα στη ζώνη του ευρώ. Η Μέρκελ πάντως δήλωσε ότι θέλει την Ελλάδα στην ευρωζώνη.

Σε ερώτηση, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τόκιο σχετικά με το αν αποκλείει το ενδεχόμενο ενός Grexit, όπως έκανε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ σε συνέντευξή του στο σαββατοκύριακο, η Άγκελα Μέρκελ, απάντησε: «Το έχω πει επανειλημμένως, και μπορώ να το πω και πάλι εδώ, ότι πολιτικός μας στόχος είναι η διατήρηση της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Έχουμε εργασθεί για αυτό εδώ και πολλά χρόνια».

«Αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι σε αυτό το νόμισμα υπάρχουν δύο όψεις: Από τη μία πλευρά η αλληλεγγύη εκ μέρους των Ευρωπαίων εταίρων και από την άλλη η ετοιμότητα για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και άλλων δεσμεύσεων (στην Ελλάδα). Ως προς αυτό, είναι σαφές ότι έχουμε μπροστά έναν πολύ δύσκολο δρόμο», πρόσθεσε.

Share.

Comments are closed.