Συναγερμός λόγω πτώση διθέσιου αεροσκάφους στο Μεσολόγγι

0

Συναγερμός έχει σημάνει στο Μεσολόγγι, έπειτα από την πτώση διθέσιου αεροσκάφους στη θαλάσσια περιοχή στην περιοχή Καβουρότρυπα του Γαλατά Μεσολογγίου.
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες, στις οποίες συμμετέχουν άνδρες της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, ενώ πλωτά σκάφη του Λιμενικού ερευνούν την ευρύτερη περιοχή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο αεροσκάφος επέβαινε μόνο ένα άτομο και κατάγεται από την περιοχή της Πάτρας 
Την πληροφορία μετέφεραν στις Αρχές αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι είδαν το αεροπλάνο να διαγράφει μια καθοδική πορεία και να προσκρούει στην επιφάνεια του νερού, σε απόσταση περίπου 1 χιλιομέτρου από την ακτή.
«Άκουσα ένα θόρυβο, είδα το αεροπλάνο να είναι πολύ χαμηλά, έκανε τούμπα στον αέρα και μετά βυθίστηκε δυστυχώς σχεδόν αμέσως», είπε στην ιστοσελίδα aixmi-news.gr ο ψαράς.
Κατά τις πρώτες πληροφορίες, το αεροσκάφος ανήκει στην Αερολέσχη Μεσολογγίου και πραγματοποιούσε πτήση την πτήση Πάτρα – Μεσολόγγι.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η τελευταία επαφή με τον πιλότο έγινε στις 12:29.
Από το αεροδρόμιο του Αράξου έχει απογειωθεί ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο συνδράμει από αέρος στις έρευνες.
Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο, ενώ μεταβαίνει και Μονάδα του ΕΚΑΒ από την Πάτρα. Μάλιστα, το πρώτο ασθενοφόρο που πλησίαζε στην περιοχή «κόλλησε» στην άμμο και χρειάστηκε η παρέμβαση πυροσβεστών για την αποκόλλησή του.

Share.

Comments are closed.