Ανάληψη ευθύνης για την βόμβα στον ΣΚΑΪ

0

Την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση στα γραφεία του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής, στις 17 Δεκεμβρίου του 2018, ανέλαβε με προκήρυξή της η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών. «Ας σωπάσουνε λοιπόν για μια στιγμή οι καναλάρχες, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοεργολάβοι και οι έμμισθοι χαρτογιακάδες τους» αναφέρει η οργάνωση.
Με στίχους του Γιάννη Ρίτσου, αλλά και σκληρά λόγια, στην εκτενή της ανακοίνωση, που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Η  Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών ομολογεί: «Ξημερώματα Δευτέρας 17/12 τοποθετήσαμε εκρηκτικό μηχανισμό μεγάλης ισχύος έξω από τις εγκαταστάσεις που συστεγάζονται ο ΣΚΑΪ και η Καθημερινή».

Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων οι τρομοκράτες: «Γνωρίζουμε πολύ καλά πως γύρω από την ενέργειά μας αυτή θα αναπτυχθεί μια χυδαία παραφιλολογία, θα μας κατηγορήσουν πως θέλουμε να φιμώσουμε την ελευθερία της έκφρασης και του τύπου, να τρομοκρατήσουμε τους δημοσιογράφους και τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να πούμε πως καμιά ελευθερία του τύπου δεν υφίσταται από τότε που τα ΜΜΕ έγιναν όργανα σκοτεινών επιχειρηματικών συμφερόντων, μέσα που αντικαθιστούν την “ενημέρωση” με τη διαπλοκή και εξυπηρέτηση οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων. Τα ΜΜΕ έχουν μετατραπεί σε proxys επιχειρηματικών συμφερόντων μεγαλοεργολάβων και εφοπλιστών».
«Ας σωπάσουνε λοιπόν για μια στιγμή οι καναλάρχες, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοεργολάβοι και οι έμμισθοι χαρτογιακάδες τους» αναφέρει η οργάνωση».

Διαβάστε αναλυτικά την προκήρυξη της οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών»

 

Share.

Comments are closed.