Γιάννης Μαγκριώτης: Μια χρήσιμη πρωτοβουλία του Κινήματος Αλλαγής για τη συνταγματική αναθεώρηση

0

Μια πρωτοβουλία πού θα αποδείξει αν τα κόμματα πιστεύουν κάτι από αυτά που διακηρύσσουν.
Η πρόταση του πρόσφατου συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής για τη συνταγματική αναθεώρηση δεν προσέχθηκε ούτε έτυχε της ελάχιστης δημοσιότητας, όμως η δημοσιοποίησή της σήμερα από τη Φώφη Γεννηματά έδωσε την ευκαιρία να την αξιολογήσουν κόμματα και πολίτες.

Η πρωτοβουλία έχει τρεις πλευρές:

  • Επιτέλους η Βουλή, η κυβέρνηση και τα κόμματα να κάνουν κάτι ουσιαστικό και χρήσιμο σε μια περίοδο που κυριαρχεί η αλληλοϋπονόμευση και ο διχασμός, η συζήτηση για θέματα που όλοι δηλώνουν ότι πρέπει να γίνουν, όταν όμως είναι στην εξουσία, όπως είναι το άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών, το ξεχνούν.
  • Δίνει περιεχόμενο στην έννοια της εθνικής συνεννόησης, την οποία όλοι επικαλούνται, αλλά κάνουν το αντίθετο.
  • Παρέχει τη δυνατότητα στην επόμενη Βουλή, σε περίπου έναν χρόνο, να πραγματοποιήσει συνταγματικές αλλαγές που θα απελευθερώσουν παραγωγικές και πνευματικές δυνάμεις και θα δημιουργήσουν νέες ισορροπίες του πολιτικού συστήματος, που θα επιβάλλουν στα κόμματα την υπευθυνότητα και θα βοηθήσουν τους πολίτες να μην παγιδεύονται από τεχνητά διλήμματα που θέτουν τα κόμματα για την κατάκτηση της εξουσίας.

Αυτό ζήσαμε τόσο το 2012 όσο και το 2014, με μόνο στόχο την κατάκτηση της εξουσίας εις βάρος των συμφερόντων της χώρας και των πολιτών, γι’ αυτό ακόμη η χώρα σέρνεται και τα αδιέξοδα μεγαλώνουν.

Δείτε της προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Προηγούμενα άρθρα

Share.

Comments are closed.