Μεσολόγγι: Έγκριση χρηματοδότησης του Δήμου Ι. Π. Μεσολογγίου από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης

0

Με απόφασή του προχθές 20-9-2017, ο Αν. Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλ. Χαρίτσης ενέκρινε την ένταξη/τροποποίηση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2017, το έργο για την «Αποκατάσταση ζημιών από τις φυσικές καταστροφές Οκτωβρίου 2016 στον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου», ύψους 2.753.000.

Η απόφαση του Αν Υπουργού, αφορά τεχνικό δελτίο που υπέβαλλε ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου μετά τις εκτεταμένες καταστροφές που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα του Οκτωβρίου 2016, το οποίο αρχικά έλαβε την ομόφωνη έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας τον περασμένο Ιούλιο.

Η σύνταξη και υποβολή του σχετικού τεχνικού δελτίου από το Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, έγινε κατόπιν καταγραφής των προβλημάτων και αναγκών  που αφορούν αποκατάσταση οδοποιίας και αγροτικών δικτύων, καθώς επίσης τεχνικών έργων σε βασικές υποδομές.

Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος σημειώνει πως «Η έγκριση του έργου τις αποκατάστασης των ζημιών που άφησαν πίσω τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα αποτελεί μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη που θα μας δώσει την ευκαιρία και δυνατότητα όχι μόνο μιας απλής διορθωτικής παρέμβασης, αλλά μιας ποιοτικής αναβάθμισης των υποδομών του Δήμου μας που υπέστησαν τις καταστροφικές συνέπειες των πλημμυρών. Και ασφαλώς απευθύνεται στο σύνολο των συνδημοτών μας. Ωστόσο, οι ενέργειες και οι πιέσεις  μας προς κάθε κατεύθυνση,  για την οριστική αντιπλημμυρική θωράκιση  που έχει άμεση ανάγκη ο Δήμος μας, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον. Αναμένουμε δε, την  υλοποίηση των υποσχέσεων από τους αρμόδιους Υπουργούς. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απ. Κατσιφάρα, τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου καθώς επίσης τον Αν. Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, για την αναγνώριση της αναγκαιότητας και την χρηματοδότηση της αποκατάστασης των ζημιών».

Share.

Comments are closed.