Φέτος αναμένονται δύο εκατομμύρια Τούρκοι τουρίστες στη χώρα μας

0

Xρονιά-ρεκόρ στις αφίξεις Τούρκων τουριστών αναμένεται να είναι η φετινή, σύμφωνα με τα πρώτα καταγεγραμμένα στοιχεία.

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο μέχρι και για διπλασιασμό των Τούρκων τουριστών στην Ελλάδα, που πέρυσι σημείωσαν κάμψη λόγω του πραξικοπήματος στη γείτονα χώρα.

Υπογραμμίζεται ότι τα κονδύλια που δαπανούν οι Τούρκοι τουρίστες είναι ουκ ολίγα, αφού μέρος της τουρκικής ελίτ παραθερίζει στη Μύκονο ενώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, στη δαπάνη ανά διανυκτέρευση στην Αθήνα προηγούνται οι Τούρκοι με 90,8 ευρώ και ακολουθούν οι Αμερικανοί με 90 ευρώ, οι Αυστραλοί με 86 ευρώ και οι Γάλλοι με 65 ευρώ.
Φέτος το υπουργείο Εξωτερικών, κατόπιν αιτήματος του υπουργείου Τουρισμού, μερίμνησε ώστε να ενισχυθεί σημαντικά το προσωπικό των ελληνικών προξενείων στην Τουρκία, προκειμένου οι Τούρκοι υπήκοοι να διευκολύνονται όταν αιτούνται θεώρησης visa Σένγκεν για την Ελλάδα.

Σε σχεδόν 1 εκατομμύριο επιπλέον αφίξεις προσβλέπουν φέτος οι εκπρόσωποι τουριστικών φορέων στη Βόρεια Ελλάδα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Όπως όλα δείχνουν οι αφίξεις από την Τουρκία θα ξεπεράσουν τις 1,15 εκατ. του 2015, η δε εκτιμώμενη εισροή θα αγγίξει φέτος για πρώτη φορά τα 2 εκατ. επισκέπτες.

Ήδη στο τελωνείο των Κήπων καταγράφεται τεράστια αύξηση από Τούρκους τουρίστες, με τις τοπικές αρχές να κάνουν λόγο για άνοδο 30% ως και τον Μάιο στην εισροή επισκεπτών από τη γείτονα χώρα.

Oi Τούρκοι τουρίστες προτιμο΄θν κυρίως όλη τη Βόρεια Ελλάδα κατά μήκος της Εγνατίας, αλλά φτάνουν και στην Κεντρική Ελλάδα. Πρώτη επιλογή των Τούρκων (ελέω καζίνο) αποτελεί η Αλεξανδρούπολη και ακολουθούν τα παράλια Θράκης και Μακεδονίας.

Από κοντά και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπου Λέσβος, Χίος και Σάμος κατέγραψαν ρεκόρ Τούρκων επισκεπτών το α’ εξάμηνο του έτους! Συνολικά 55.447 Τούρκοι επισκέφτηκαν τα νησιά του Β. Αιγαίου, σημειώνοντας κατακόρυφη άνοδο 50,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου πέρυσι. Αυξημένες ήταν και οι διανυκτερεύσεις σύμφωνα με τις Αστυνομικές Διευθύνσεις των νησιών, ξεπερνώντας τις 210.000.

Η μεγαλύτερη αύξηση Τούρκων τουριστών σημειώθηκε τον Ιούνιο στη Σάμο, όπου αυξήθηκαν κατά -το πρωτοφανές- 217%, ξεπερνώντας τους 7.000 επισκέπτες. Συνολικά επισκέφτηκαν τη Σάμο το α’ εξάμηνο του έτους 13.588 Τούρκοι που πραγματοποίησαν 51.634 διανυκτερεύσεις.

Share.

Comments are closed.