Η ΕΔΕΜ πρωτοστατεί σε καινοτόμες εκδηλώσεις επικοινωνίας για τη ΔΗΣΥ

0

Σε μια ‘’διαφορετικού τύπου’’ και πολιτικού χαρακτήρα εκδήλωση, η Ε.Δ.Ε.Μ. και ο πρόεδρος της Απόστολος Πόντας συγκέντρωσαν, την Τρίτη 21 Μαρτίου στο εστιατόριο Nude στον Πειραιά, επιχειρηματίες, στελέχη επιχειρήσεων και εκπροσώπους των υπόλοιπων κομμάτων της ΔΗΣΥ εγκαινιάζοντας έναν κύκλο κλειστών εκδηλώσεων επικοινωνίας, μέσω της Ε.Δ.Ε.Μ., με παράγοντες της Αγοράς τόσο εντός όσο και εκτός της Ελλάδος. Η εν λόγω εκδήλωση είχε πολύ μεγάλη επιτυχία, καθώς ο κ. Πόντας ενεργοποιώντας τις διασυνδέσεις του με παράγοντες της Αγοράς στο εξωτερικό άνοιξε έναν δίαυλο επικοινωνίας για τη ΔΗΣΥ με τεχνοκράτες που επηρεάζουν τις οικονομικές εξελίξεις.

Η συζήτηση, πέρα από τις μεταξύ τους συστάσεις, αφορούσε στην προσπάθεια σύνταξης ενός σύγχρονου σχεδίου εξόδου της Ελλάδος από την κρίση, το οποίο θα καταρτιστεί με τη συμμετοχή τόσο πολιτικών, όσο και διεθνών τεχνοκρατών, ώστε να έχει τα απαραίτητα επιχειρήματα αποδοχής από τους Δανειστές της χώρας.

Τιμώμενοι καλεσμένοι ήταν ο Ινδο-ελβετός διαχειριστής κεφαλαίων Jay Oberay, ιδρυτής της ελβετικής εταιρείας διαχείρισης αποθεματικών Synergy, όπως και ο Ελληνο-ελβετός  Jean Skeparnias, ο οποίος είναι στέλεχος στο τραπεζικό και ασφαλιστικό χώρο και σύμβουλος ανάπτυξης του Synergy Asset Management.

Ο κ. Oberay δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο, καθώς θεωρείται ένα από τα λαμπρά μυαλά των Αγορών και των διεθνών επενδύσεων, όπου με τις γνωμοδοτήσεις και τις απόψεις του επηρεάζει προϊόντα επένδυσης -τόσο στις χρηματιστηριακές αγορές όσο και στις παράλληλες αγορές δανεισμού- και στη παρούσα φάση διαχειρίζεται κεφάλαια που ξεπερνούν τα 2,5 δις δολάρια. Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει και στην προηγούμενη θητεία του κ. Oberay, ο οποίος ήταν επικεφαλής επενδύσεων της Citigroup Private Bank για την Ευρώπη, Μέση ανατολή και Αφρική.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, ο Πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ και της Διεθνούς Σοσιαλιστικής κ. Γεώργιος Παπανδρέου, στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής της Ε.Δ.Ε.Μ. (κ.κ. Α. Σακκάς, Ν. Ιωσήφ, Κ. Παπαγιαννάκης, Ι. Ακρίβος, Δ. Ρολογής, Ι. Ζουρνατζής, Μ. Πασχαλίδης, κα) και των υπόλοιπων φορέων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, όπως ο κ. Χ. Πρωτόπαπας από το ΠΑΣΟΚ, ο Υπεύθυνος Τύπου της ΔΗΣΥ κ. Παύλος Χρηστίδης και οι κ.κ. Ι. Αμοιρίδης και Μ. Βελεγράκης από τη ΔΗΜΑΡ.

Ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Μ. κ. Απόστολος Πόντας, κατά τον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στην ανάγκη της οικοδόμησης ενός διαφορετικού, ρεαλιστικού και πιο σύγχρονου σχεδίου – πολιτικής πρότασης για την έξοδο από την κρίση, το οποίο θα πρέπει να εμπεριέχει τη χρήση σύγχρονων εργαλείων πολιτικής και οικονομικής διαμόρφωσης και θα έχει στο επίκεντρο της, ως σημείο αναφοράς, τον άνθρωπο. Επίσης, τόνισε πως η εν λόγω πρόταση θα πρέπει να υποστηριχθεί τόσο από τους παράγοντες της εγχώριας οικονομίας, όσο και από αυτούς της ευρωπαϊκής και της παγκόσμιας.

Ο κ. Παπανδρέου, στη δική του παρέμβαση, υποστήριξε πως πρέπει να κάνουμε την Ελλάδα επίκεντρο ανάπτυξης και επενδύσεων και να δραπετεύσουμε από τη μιζέρια και την κατάθλιψη της κρίσης. Ο κ. Oberay, μεταξύ άλλων θεμάτων που ανέπτυξε και τα οποία ήταν ιδιαιτέρως τεχνικά σε επίπεδο διεθνών αγορών, υπογράμμισε ότι οι ευθύνες θα πρέπει να αναζητηθούν κυρίως στις πολιτικές και όχι στα πρόσωπα και ότι  είναι διατεθειμένος να σταθεί αρωγός σε αυτή την προσπάθεια. Τέλος, ο κ. Χρηστίδης επέμεινε στον στόχο πως πρέπει να κάνουμε την Ελλάδα ξανά, μια κανονική Χώρα.

Αυτή η πρωτοβουλία της Ε.Δ.Ε.Μ. ήταν η πρώτη από παρόμοιες που θα ακολουθήσουν σε μια προσπάθεια διεύρυνσης του πρωτοκόλλου επικοινωνίας της ΔΗΣΥ με όργανα και παράγοντες των αγορών και της παραγωγικής επιχειρηματικής κοινότητας.

Αυτή μπορεί να είναι η πραγματική συνδρομή της Ε.Δ.Ε.Μ. στη Συμπαράταξη και η προστιθέμενη αξία που μπορεί να δώσει σε πολιτικά πρόσωπα και σχηματισμούς που διαφορετικά, χωρίς τη παρουσία της Ε.Δ.Ε.Μ., θα δυσκολεύονταν πολύ να ακολουθήσουν τόσο καινοτόμα πρωτόκολλα επικοινωνίας.

Share.

Comments are closed.