Προανάκριση για το ρόλο της αστυνομίας στο επεισόδιο με τον Λαγό στο Πέραμα

0

Τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης διέταξε ο Γενικός Διευθυντής Αττικής αναφορικά με τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη στάση που κράτησαν οι αστυνομικοί όταν Χρυσαυγίτες, με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή Γιάννη Λαγόέβρισαν και απείλησαν δασκάλους και γονείς σε σχολείο του Περάματος.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες οι αστυνομικοί δεν επενέβησαν στο επεισόδιο που σημειώθηκε στο Α’ Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου, στο Πέραμα και τήρησαν ουδέτερη στάση.

Η υπόθεση θα διερευνηθεί και με προανάκριση και σχηματισμό δικογραφίας κατά παντός υπεύθυνου η οποία θα διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Το επεισόδιο στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Περάματος

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα Χρυσαυγιτών με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή Γιάννη Λαγό πήγε στο σχολείο ενώ ήταν προγραμματισμένη συνεδρίαση καθηγητών και γονέων προκειμένου να αποφασιστεί αν τα προσφυγόπουλα θα μετέχουν στα απογευματινά μαθήματα του σχολείου.

Η αστυνομία που γνώριζε ότι θα πραγματοποιηθεί σήμερα η σύσκεψη, βρισκόταν έξω από το δημοτικό, ωστόσο η παρουσία της ήταν διακριτική. Διαβάστε πλήρες ρεπορτάζ και αντιδράσεις

 

Share.

Comments are closed.