Reuters: H νέα γενιά εγκαταλείπει τον Τσίπρα

0

Με τον τίτλο «Η “χαμένη γενιά” του ΣΥΡΙΖΑ εγκαταλείπει τον Τσίπρα», το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters εξετάζει τις συνέπειες που είχε η αλλαγή πλεύσης του ΣΥΡΙΖΑ στους νέους.

Σύμφωνα με το άρθρο, ο Α. Τσίπρας μέσα σε επτά μήνες ως πρωθυπουργός, υπό την πίεση των δανειστών, έκανε πίσω στις προεκλογικές υποχρεώσεις του να σταματήσει τη λιτότητα.

«Η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ είναι σχεδόν τελειωμένη. Ελάχιστοι έχουν μείνει πίσω», είπε ένα από τα μέλη που αποχώρησαν.

Όπως αναφέρει το Reuters, oι μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις δείχνουν μια σαφή πτώση του ΣΥΡΙΖΑ και μια ταυτόχρονη άνοδο της Νέας Δημοκρατίας. Μελετώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των γκάλοπ, διαπιστώνει κανείς πως χάνει μεγάλο μέρος από τη δεξαμενή των ψηφοφόρων που βρίσκονται μεταξύ 18-24, μια ηλικιακή κατηγορία που αποτελούσε κάποτε τη ραχοκοκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημειώνει το Reuters, το πιο δημοφιλές κόμμα σε αυτήν την ηλικιακή κατηγορία είναι η Χρυσή Αυγή, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην τέταρτη θέση, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, τα βασικά μέλη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο αποχώρησαν, αλλά έκαναν λόγο για χρεοκοπία του κόμματος, ενώ τόνισαν ότι δεν θα το στηρίξουν στην προεκλογική εκστρατεία του. Στην προηγούμενη προεκλογική εκστρατεία, η Νεολαία του κόμματος όχι μόνο δεν έπαιξε διακοσμητικό ρόλο, αλλά μετείχε ενεργά και ουσιαστικά, διοργανώνοντας ομιλίες, φεστιβάλ και δίνοντας χρώμα στη μάχη του ΣΥΡΙΖΑ για να έρθει στην εξουσία.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Reuters  με τίτλο «Ahead of Greek election, Syriza’s “lost generation” deserts Tsipras», στα Αγγλικά, πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.