Το ηχητικό ντοκουμέντο με τα σχέδια Βαρουφάκη για το plan B

0

Ο Γιάνης Βαρουφάκης στις 16 Ιουλίου είχε παρουσιάσει σε στελέχη Hedge Funds το plan B που σχεδίαζε με παράλληλο τραπεζικό σύστημα και χακάρισμα για την κλοπή των ΑΦΜ των πολιτών. Ο ίδιος το αρνήθηκε αλλά το ηχητικό είναι εδώ και τον διαψεύδει περίτρανα και αυτόν αλλά και όλους αυτούς που αυτές τις μέρες μας λοιδορούσαν και μας στόλιζαν με διάφορα κοσμητικά επίθετα.

To φόρουμ OMFIF, στο οποίο μίλησε ο κ. Βαρουφάκης πριν από λίγο, με την άδεια του πρώην ΥΠΟΙΚ και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης αυτό, δημοσίευσε το ηχητικό από ολόκληρη την τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχε ο Γιάνης Βαρουφάκης και περιέγραψε όλο το σχέδιό του.

Τα επίμαχα σημεία στο ηχητικό:

  • 4′: Αρχίζει να αναλύει το Plan B
  • 4’58”: Πώς θα δημιουργούνταν εναλλακτικοί λογαριασμοί σε όλους τους φορολογούμενους, ακόμη και μέσω apps στα κινητά. Με νέα pin που θα δημιουργούσαν έναν παράλληλο μηχανισμό πληρωμών.
  • 6′.06”: Κάνει λόγο για παράλληλο τραπεζικό σύστημα που θα έδινε μια δυνατότητα στην κυβέρνηση να αναπνεύσει από τη στιγμή που η ΕΚΤ θα έκλεινε τις τράπεζες.
  • 6’40”: Κάνει λόγο για τα προβλήματα και για το ρόλο της Σαβαϊδου της οποίας τον έλεγχο, όπως αναφέρει ο Γιάνης Βαρουφάκης, είχαν οι Βρυξέλλες.
  • 7′.24”: Κάνει λόγο για τον φίλο που θα τον βοηθούσε να σπάσει τους κωδικούς.
  • 8’32”: «Αποφασίσαμε να χακάρουμε το software που κατείχε η Τρόικα», αναφέρει ο πρώην ΥΠΟΙΚ.

Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο από το φόρουμ επενδυτών και εκπροσώπων hedge funds (The Official Monetary and Financial Institutions Forum – OMFIF), της 16ης Ιουλίου, όπου ο Γιάνης Βαρουφάκης αποκαλύπτει λέξη – λέξη το περίφημο σχέδιο Β, επιβεβαιώνοντας πλήρως το δημοσίευμά μας της 26ης Ιουλίου με τίτλο «Plan B Βαρουφάκη με παράλληλο τραπεζικό σύστημα»

Ακολουθεί μετάφραση από την αγγλική:

Πριν κερδίσουμε τις εκλογές, ο πρωθυπουργός [Αλέξης Τσίπρας], πριν γίνει πρωθυπουργός, μου είχε δώσει το πράσινο φως να επινοήσω ένα ‘Σχέδιο Β’.

Συγκρότησα μια ομάδα πέντε ανθρώπων και εργαζόμασταν από  τέλη Δεκεμβρίου, αρχές Ιανουαρίου.

Η δυσκολία ήταν να πάμε από τους πέντε ανθρώπους που το σχεδίαζαν στους 1.000 ανθρώπους που θα έπρεπε να το εφαρμόσουν. Για αυτό χρειαζόμουν μια νέα εντολή (authorization), την οποία ποτέ δεν έλαβα.

Το σχέδιο αυτό δεν το ήξεραν οι φορολογούμενοι.

Με βάση τα ηλεκτρονικά φορολογικά στοιχεία των πολιτών, σχεδιάζαμε να δημιουργήσουμε αποθεματικούς λογαριασμούς (reserve accounts) που θα συνδέονταν με κάθε φορολογικό αρχείο. Αυτό θα μας επέτρεπε να δίνουμε αριθμούς PIN σε όλους τους φορολογούμενους και να συγκροτήσουμε ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα για πληρωμές, αφού έκλεισαν οι τράπεζες λόγω της επιθετικής πολιτικής της ΕΚΤ

Οι φορολογούμενοι και οι δημόσιοι οργανισμοί θα μπορούσαν να κάνουν μεταφορές χρημάτων και πληρωμές.

Αυτοί οι λογαριασμοί θα ήταν σε ευρώ, αλλά με το πάτημα ενός κουμπιού θα μπορούσαν να μετατραπούν σε μια νέα δραχμή.

Η γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ελέγχεται από την τρόικα – φανταστείτε η εφορία του Ηνωμένου Βασιλείου να ελέγχεται από τις Βρυξέλλες. Όμως, η γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ελέγχεται από εμένα.

Διόρισα έναν καλό παιδικό μου φίλο, που είχε γίνει καθηγητής πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, μια εβδομάδα αφού πήγαμε στο υπουργείο, με κάλεσε και μου είπε πως αυτός ελέγχει τα μηχανήματα, αλλά το λογισμικό ελέγχεται από την τρόικα. Μου είπε πως αν ρωτούσε την γγ Δημοσίων Εσόδων θα καταλάβαιναν αμέσως ότι σχεδιάζαμε να φτιάξουμε ένα σύστημα παράλληλων πληρωμών.

Θα διαψεύσω αν βγει κάτι από αυτά που λέω.

Αποφασίσαμε να χακάρει το υπουργείο μου ώστε να αντιγράψει το φορολογικό σύστημα και να μπορέσει να δουλέψει για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή του παράλληλου τραπεζικού συστήματος.

Και ήμασταν έτοιμοι, να πάρουμε το πράσινο φως από τον πρωθυπουργό όταν έκλεισαν οι τράπεζες. Να πάμε στα γραφεία της γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων – που δεν ελέγχεται από εμάς – να συνδέσουμε το λάπτοπ και ενεργοποιήσουμε αυτό το σύστημα.

Προσπαθώ να σας μεταφέρω τα θεσμικά εμπόδια που είχαμε να αντιμετωπίσουμε ώστε να εφαρμόσουμε μια ανεξάρτητη πολιτική για να βελτιώσουμε τις συνέπειες του κλεισίματος των τραπεζών από την ΕΚΤ.

Share.

Comments are closed.