Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κωστής Στεφανόπουλος ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Παλαιού Ψυχικού σε μια σεμνή τελετή που διοργανώθηκε στις 20.11. 2000 στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αντιπροσωπία της Συντακτικής επιτροπής της εφημερίδας μας αποτελούμενη από την Αγνή Βουτσίνου, Κωνσταντίνο Τσιαμπάο και Xρήστο Παπαζαχαρόπουλο προσέφερε στον κ. Πρόεδρο έναν τόμο με τα οχτώ φύλλα της εφημερίδας μας. Ασφαλώς νιώσαμε ιδιαίτερα περήφανοι που η εφημερίδας μας έφτασε στα χέρια του πρώτου πολίτη της χώρας μας. Στη συνέχεια ο πρόεδρος κ. Στεφανόπουλος απάντησε στις ερωτήσεις μας δίνοντας το μήνυμα ότι εμείς τα παιδιά είμαστε το μέλλον και η ελπίδα του κόσμου.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


Κωνσταντίνος: Κύριε Πρόεδρε, πώς νιώθετε για την τιμή που σας κάνει ο Δήμος Ψυχικού και σας ανακηρύσσει επίτιμο δημότη;

Πρόεδρος.: Νιώθω πολύ περήφανος γιατί οι συμπολίτες μας, οι συμπατριώτες μας μου έκαναν αυτή τη πολύ μεγάλη τιμή. Και είδατε τι σπουδαία γιορτή οργανώθηκε.

Νίκος: Με τη μεγάλη σας πείρα, θεωρείτε ότι η εκπαίδευση και οι μαθητές είναι σε καλύτερη κατάσταση από άλλες γενιές; Και σε τι πρέπει να βελτιωθεί οπωσδήποτε;

Πρόεδρος.: Παιδιά μου, δεν έχω εγώ τώρα τη δυνατότητα να γυρίζω τα σχολεία για να κάνω τη σύγκριση. Πρέπει να συνεννοηθούμε και να βρεθούμε μια μέρα και να συζητήσουμε από κοντά. Να σας πω εγώ τις εντυπώσεις μου για την παιδική μου ηλικία. Να μου πείτε εσείς τις εντυπώσεις σας τις σημερινές και έτσι να βγάλουμε ένα συμπέρασμα. Δυστυχώς δεν έχω και παιδιά στην ηλικία σας για να μαθαίνω από αυτά. Ο δε εγγονός μου, που πάει στη δεύτερη δημοτικού δεν είναι σε θέση να με ενημερώσει για την κατάσταση των σχολείων.

Ράνια: Θα θέλατε κ. Πρόεδρε να στείλετε ένα μήνυμα σε όλους τους συμμαθητές μας, μέσα από την εφημερίδας μας;

Πρόεδρος: Θέλω να στείλω το μήνυμα της αγάπης. Οι μεγάλοι άνθρωποι στα χρόνια όπως είμαι εγώ έχουν μια ιδιαίτερη αγάπη και στοργή για όλα τα παιδιά και μάλιστα τα μικρά παιδιά. Γιατί σεις είσαστε η ελπίδα του τόπου. Εσείς είσαστε το μέλλον του τόπου. Εμείς φεύγουμε. Είναι η σειρά μας να φύγουμε και σας η σειρά σας να 'ρθείτε. Λοιπόν, καταλαβαίνετε ότι το μήνυμα είναι αγάπης, υπερηφάνειας και ελπίδας για το μέλλον. Να είναι όλα τα παιδιά μας καλά.

Ράνια: Πότε νομίζετε πως θα μπορέσετε να επισκεφθείτε το σχολείο μας;

Πρόεδρος: Όποτε με καλέσετε. Να βρούμε μια ημερομηνία που να είναι κατάλληλη και να έρθω πολύ ευχαρίστως και κει να κουβεντιάσουμε με ακόμη μεγαλύτερη άνεση απ' ότι το κάνουμε τώρα.

Συνέντευξη: Νίκος Καμηλάρης, Κωνσταντίνος Σταυρουλάκης και Ράνια Κούρου

Φωτο: Κυβέλη Κομνηνού Γ'

Σύνταξη: Ράνια Κούρου, Γιώργος Γεωργιάδης.   

Προηγούμενο Aρχική Σελίδα Επόμενο