ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΟΥ ΕΠΙΦΕΡΟΥΝ ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡ ΟΛΙΓΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ

 1. Η μείωση των φορολογικών συντελεστών στα διανεμόμενα κέρδη των ανώνυμων εταιρειών, που ευνοεί προκλητικά μεγαλομετόχους και μεγαλοκεφαλαιούχους.
 2. Η αύξηση του Φ.Π.Α. από 18% σε 19% και από 8% σε 9%, στις δυο κλίμακες, που επιβαρύνει τους καταναλωτές και ευρύτερα τα λαϊκά στρώματα
 3. Οι αυξήσεις των ειδικών φόρων στα τσιγάρα λαϊκής κατανάλωσης, στα ποτά, στα καύσιμα, καθώς και οι αυξήσεις στα τέλη κινητής τηλεφωνίας και στα τιμολόγια της ΔΕΗ.
 4. Η μείωση παρακράτησης φόρου σε αμοιβές μελών Διοικητικών Συμβουλίων Ανώνυμων Εταιρειών, ενώ δεν υπάρχει μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης για μισθωτούς και συνταξιούχους.
 5. Η απόφαση για το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, που ευνοεί τα μεγάλα καταστήματα, σε βάρος των μικρών εμπορικών καταστημάτων.
 6. Οι ανεξέλεγκτες εισαγωγές αγροτικών προϊόντων, που εξασφαλίζουν υπερκέρδη στους μεγαλοεισαγωγείς, ενώ οδηγούν σε συνεχή μείωση τιμών των εγχώριων αγροτικών προϊόντων και του εισοδήματος των ελλήνων αγροτών.
 7. Η απουσία ελέγχου και κανόνων στην αγορά των καυσίμων, με αποτέλεσμα να τριπλασιαστούν τα ποσοστά κέρδους των εταιρειών εισαγωγής και διακίνησης καυσίμων, με συνεχή επιβάρυνση των καταναλωτών.
 8. Οι αυξήσεις στα εισιτήρια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών που εξασφαλίζουν ακόμα μεγαλύτερα κέρδη στις εταιρείες, ενώ επιβαρύνουν τα εκατομμύρια των επιβατών.
 9. Ο αποκλεισμός, με πρόσχημα τη «βάση του δέκα», δεκάδων χιλιάδων νέων από την είσοδό τους στα δημόσια ΤΕΙ και Πανεπιστήμια και την αναγκαστική στροφή τους  σε ιδιωτικές σχολές, ο τζίρος των οποίων θα αυξηθεί κατακόρυφα, ενώ θα επιβαρυνθεί αντίστοιχα ο οικογενειακός προϋπολογισμός.
 10. Η πολιτική των υψηλών επιτοκίων δανεισμού, που εκτίναξε στα ύψη τα κέρδη των τραπεζών, επιβαρύνοντας υπέρμετρα τους δανειζόμενους, καθώς και η αντιμετώπιση του ασφαλιστικού των τραπεζών, με επιβάρυνση του ΙΚΑ, δηλαδή των πολλών, για να διευκολυνθούν οι πωλήσεις τραπεζών που οργάνωνε η κυβέρνηση.
 11. Η εκποίηση δημόσιας περιουσίας, ή η αγορά σε υψηλές τιμές με την πρωτοφανή μέθοδο «πουλάμε φθηνά και αγοράζουμε ακριβά» παραδείγματα FINANCEBANK, ΕΜΠΟΡΙΚΗ, ΓΕΡΜΑΝΟΣ, Π.&Κ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ.
 12. Η παράταση ζωής πέραν των τριάντα ετών στα πλοία της ακτοπλοΐας, όπως και η παράταση ζωής για τα μονοπύθμενα, που προηγήθηκε, και που εξυπηρετούν και αυτές οι αποφάσεις συγκεκριμένα συμφέροντα σε βάρος του επιβατικού κοινού και σε βάρος του περιβάλλοντος.