Δήλωση Δ. Κουσελά σχετικά με τα νέα μέτρα οικονομικής πολιτικής που ανακοίνωσε ο Γ. Αλογοσκούφης

 

Πέμπτη 28 Αυγούστου, 2008

 

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Αλογοσκούφης αποτελούν ομολογία πλήρους κατάρρευσης του προϋπολογισμού του και αποτυχίας της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης. Μιας πολιτικής που αφαιρεί από τους πολλούς για να προσθέσει οφέλη στους λίγους, πολλαπλασιάζοντας τα αδιέξοδα και διαιρώντας την κοινωνία.

Τα μέτρα αυτά δεν θα οδηγήσουν σε έξοδο από την κρίση και την ύφεση που η κυβέρνηση δημιούργησε με τις επιλογές της για πέντε συνεχή χρόνια. Με τα μέτρα αυτά, η κυβέρνηση επιβραβεύει τους μεγαλοφοροφυγάδες στοχοποιώντας και «χαρατσώνοντας» αδιακρίτως τους μικρομεσαίους, αντί να εντοπίσει ως όφειλε αυτούς που συστηματικά και πραγματικά φοροδιαφεύγουν.

Παραπέμπει για μετά το 2009 τη φορολόγηση των κεφαλαίων από μερίσματα και stock options, ενώ για τους μισθωτούς εξαγγέλλει «ελαφρύνσεις» που θα ισχύσουν στο απώτερο μέλλον, έχοντας προφανώς παγώσει μέχρι τότε και το αφορολόγητο και τις ισχύουσες για αυτούς φορολογικές κλίμακες.

Αυξάνει σημαντικά τα τέλη κυκλοφορίας, απομειώνοντας ακόμη περισσότερο το εισόδημα του μέσου πολίτη.

Το ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρός του, μπορούν να εγγυηθούν έναν άλλο δρόμο.

Χρειάζεται μια εντελώς διαφορετική οικονομική πολιτική, στηριγμένη στην ισόρροπη ανάπτυξη της χώρας, στη δίκαιη αναδιανομή του εισοδήματος, στη δίκαιη κατανομή των φορολογικών.