Το αλαλούμ των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για την Οικονομία |
---|
Κυριακή 27 Μαΐου 2012 |
Βασίλης Φουρτούνης Αναπληρωματικός αιρετός ΑΠΥΣΠΕ Αττικής |
Φυσικά αυτό αποδεικνύει με βεβαιότητα ότι δεν υπάρχει ολοκληρωμένη πρόταση για την οικονομία τέτοια ώστε να αποδεικνύει ότι το συγκεκριμένο κόμμα είναι σε θέση να υλοποιήσει τη βασική του επιδίωξη, δηλαδή την κατάργηση των μέτρων του μνημονίου. Μέχρι σήμερα οι πολίτες έχουν γίνει αποδέκτες μιας πανσπερμίας θέσεων και αντιθέσεων σχετικά με το παραπάνω θέμα. Οι επίσημες τοποθετήσεις μελών του οικονομικού του επιτελείου αλλά και άλλων προβεβλημένων στελεχών εξακολουθούν να προκαλούν εντύπωση.
Οι απόψεις του Γιώργου Σταθάκη Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αρμόδιος επί των οικονομικών του κόμματος κ. Γιώργος Σταθάκης απαντώντας σε ερώτηση για τον τρόπο κάλυψης των αναγκών της χώρας σε περιπτώσεις όπως η διακοπή της χρηματοδότησης των δανειστών προς την Ελλάδα εξήγγειλε έκτακτη εισφορά στα εισοδήματα άνω των 50.000 ευρώ! Προσδιόρισε ως πηγή περίπου 600.000 με 700.000 νοικοκυριά τα οποία, όπως χαρακτηριστικά είπε έχαιραν έως τώρα φοροασυλίας. Εκτίμησε δε ότι με αυτόν τον τρόπο θα υπερκαλυφθούν ανάγκες της τάξης των 1,7 δισ. Ευρώ. Με λίγα λόγια παραδέχεται ότι θα υπάρξουν καινούρια μέτρα για τους πολίτες!!!
Οι απόψεις του Γιάννη Μηλιού O υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός προανήγγειλε φόρο 1% σε όλες τις μικρές, μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, είτε έχουν ζημίες είτε κέρδη. Επισήμανε ότι θα αυξηθεί η φορολογία των πλουσίων και των μεγάλων επιχειρήσεων. Όταν όμως του επισημάνθηκε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις δεν έχουν κέρδη, εξήγησε ότι θα φορολογηθούν όλες με συντελεστή 1% επί του τζίρου τους και πρόσθεσε πως «Επιδιώκουμε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, που θα ελαφρύνει την επιβάρυνση των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων και θα μεταφέρει τα βάρη στους έχοντες και κατέχοντες. Το 2011 οι φόροι που μάζεψε το κράτος ήταν 48 δισ. ευρώ και από αυτά 3,7 δισ. ευρώ προσέφεραν τα νομικά πρόσωπα, όλες οι επιχειρήσεις». Εδώ θα έχουμε καινούρια μέτρα για τις επιχειρήσεις, τη στιγμή που έχουμε 1.200.000 ανέργους και ύφεση στο 5-6%
Οι απόψεις του Μανώλη Γλέζου Εδώ έχουμε την πρόταση του ιστορικού στελέχους της αριστεράς Μανώλη Γλέζου για εσωτερικό δανεισμό της χώρας από τους πολίτες της, ο οποίος θα έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα για τα υψηλότερα εισοδήματα, εισοδήματα άνω των 20.000 Ευρώ και εθελοντικό για τους πολίτες με χαμηλότερα εισοδήματα. Ο ίδιος τόνισε ότι θα μπορούσαν οι έχοντας να δίνουν 100 ευρώ τον μήνα για αυτόν τον σκοπό. Τι να σχολιάσεις σε αυτή την πρόταση. Ας μην πούμε τίποτα σεβόμενοι τον ιστορικό χαρακτήρα του συγκεκριμένου προσώπου.
Οι απόψεις του Δημήτρη Στρατούλη Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης πρότεινε να υπάρξει εκμετάλλευση των τραπεζικών καταθέσεων των πολιτών προκειμένου να επιτευχθεί ανάπτυξη και φυσικά μετά από αυτή τη δήλωση ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων στην αγορά. Συγκεκριμένα ο κ. Στρατούλης είπε «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πει ότι η επιλογή του είναι μέσα στο ευρώ. Θα προβούμε και σε δημόσιο έλεγχο των τραπεζών. Έχουμε δώσει ή θα δώσουμε ως ελληνικός λαός, 200 δισ. στις ελληνικές τράπεζες για να τις σώσουμε τα οποία ανήκουν στο λαό. Επομένως με το δημόσιο έλεγχο θα εγγυηθούμε καταθέσεις και θα έχουμε χρήματα για την ανάπτυξη Και το τρίτο άμεση κατανομή του πλούτου για να έχουμε ανάπτυξη και να δώσουμε μισθούς και συντάξεις που πρέπει να αποκατασταθούν» συμπλήρωσε πως «Οι τράπεζες έχουν, ήδη, 165 δισ. σε καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών. Αυτές είναι δικές μας, όχι των τραπεζών», και αποκάλυψε ότι: «Με άμεσο δημόσιο έλεγχο των τραπεζών, εγγυόμαστε τις καταθέσεις των πολιτών και χρησιμοποιούμε αυτά τα χρήματα για ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας». Να χαρώ εγώ ένα σύγχρονο Ούγκο Τσάβες!!!!
Σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ μήπως πρέπει να καθίσετε πρώτα εκεί κάτω στην Κουμουνδούρου και να συμφωνήσετε σε ένα κοινό πλαίσιο για το οικονομικό σας πρόγραμμα, ώστε να μάθουμε και εμείς οι πολίτες τι σκοπό και τι στόχο έχετε; Λέμε μήπως, ώστε να αποφεύγονται οι συγχύσεις; |