, ....

16 2011

prokopisdoukas.blogspot.com

Η κρση το φερε τσι, στε στην Ιταλα και στην Ελλδα να παραιτηθον με διαφορ λγων 24ρων οι πρωθυπουργο Παπανδρου και Μπερλουσκνι. Αν μως η ισχυρ γειτνισσα μας του ευρωπακο ντου απαλλχθηκε απ μια δεκαετα και πλον του πιο φαλου και γελοιοποιητικο παργοντα της πρσφατης ευρωπακς ιστορας, με ευθεες αναφορς στη μαφα και στα αθμιτα συμφροντα, η ελληνικ περπτωση εναι εντελς διαφορετικ.

σο κι αν πργματι χρενεται με την αψυχολγητη πρωτοβουλα, που θα μποροσε να δσει διξοδο στην εσωτερικ πεση, αλλ δεν υπολγισε την εξωτερικ, ο Παπανδρου δεν οφελει την πτση του στο δημοψφισμα, που δεν γινε. Αυτ που αποκρπτουν επιμελς σοι προσπαθον (με αμετροεπ πολλς φορς επιμον, που δεν αρμζει σε μεγλα ΜΜΕ που κποτε τηροσαν τα προσχματα) να μας πεσουν για το αντθετο, εναι τι τον Παπανδρου τον “περμεναν στη γωνα”. Και η φθορ του ρθε ως αποτλεσμα μιας διετας λανθασμνων χειρισμν, απαρδεκτων αδυναμιν και καθυστερσεων και λυσσαλας αντδρασης, απ εσωκομματικς και μη δυνμεις - πολιτικς, οικονομικς και κοινωνικς. Θα μποροσε να εναι απολτως θεμιτ στη δημοκρατα, αν ταν “καθαρ” - και κυρως αν στην αυτοκαταστροφ του απελθντα πρωθυπουργο, δεν εχε αντιταχθε ακμη περισστερη αυτοκαταστροφ.

Τποτα δεν θα εχε γνει μετ την ηχηρ ρνηση για δημοψφισμα στις Κννες (σοι επικαλονται τον πληγωμνο τους πατριωτισμ, ας τον εχαν επιδεξει την εποχ που βουλιζαμε αμριμνοι στο χρος, χωρς να διορθνουμε - αντθετα, επαυξνοντας - τις παθογνειες του δημσιου βου μας), αν δεν εχε κλονιστε επικνδυνα η “δεδηλωμνη” στριξη της κυβρνησης, απ τους βουλευτς της, ειδικ απ αυτος που υποκριτικ, δεν ντεχαν την πεση και “θελαν το καλ του τπου”. Το εσωκομματικ τοπο στο ΠΑΣΟΚ χει λλωστε χαρακτηριστικ, που μοιζουν με αυτ του “τουρκικο παραλογισμο”: πως στη γειτονικ χρα, οι θρησκευμενοι χουν αναδειχθε σε φορα εκσυγχρονισμο, με το δυτικτροπο στρατιωτικ κατεστημνο να αντιδρ “αντιευρωπακ”, γιατ χνει τα προνμια του, τσι και στο ΠΑΣΟΚ το μπλοκ των πλαι ποτ “εκσυγχρονιστν” συσπειρθηκε γρω απ ναν λακστικα παραδοσιακ πολιτικ, εν ο Παπανδρου στηρχθηκε κυρως στις συνδικαλιστικς και παλαιοκομματικς δυνμεις του “βαθως κμματος”, παρτι επ της ουσας πολ πιο εκσυγχρονιστς.

τσι φτσαμε, μια ολκληρη χρα, να κινεται εδ και δκα ημρες στο μκος κματος της κουτοπνηρης ρνησης του Αντνη Σαμαρ να συγκυβερνσει, με το ερημα της “μη συμμετοχς κοινοβουλευτικν στελεχν”, την ρα που τα πιο κατ τεκμριο πρωτοκλασστα στελχη, οι δο αντιπρεδροι του, συμμετχουν σε αυτ - ο νας μλιστα παριστνοντας τι η παρατηση του απ βουλευτς, αλλζει επ της ουσας το ρλο του κμματος του στη συνεργασα αυτ. Επιπλον, λλος νας εξευτελισμς καραδοκε στη γωνα, καθς ο αρχηγς της ΝΔ παζει “κρυφτολι” με τις υπογραφς που απαιτε η Κομισιν, προκειμνου να αντιμετωπσει τα ακραα στελχη του, που χαρακτηρζουν το ενδεχμενο αυτ “προδοσα”.

Μπορε η να κυβρνηση, παρτι πολυμελς, να γενν ελπδες, γιατ χει τις προσθκες πολιτικν προσωπικοττων πως οι κριοι Παπαδμος, Δμας και Γιανντσης. χει μως και τους περισστερους αρνητικος πρωταγωνιστς της προηγομενης - συν το καραγκιοζιλκι σων καναν το παν για να γνουν υπουργο. Κι επειδ οι φανφαρνοι δεν μας αρκον, για πρτη φορ, συμμετχει και η ακροδεξι - με κρια ευθνη αυτ της ΝΔ, που δεν θλει να αφσει το πεδο ελεθερο σε “αντιμνημονιακ” διεκδικητ της διας κομματικς πελατεας, αλλ και εν μρει και του ΠΑΣΟΚ, που για λγους επθεσης στη ΝΔ, εδ και καιρ νομιμοποιε ηθικ την επιμελς καλυμμνη κπτωση κθε δημοκρατικς αξας και αισθητικς, με κομπλιμντα περ “υπεθυνης στσης του ΛΑΟΣ”. Για να μην αναφερθομε στα ιδιωτικ τηλεοπτικ μσα που ανγουν τα στελχη του σε, πρα απ κθε πρσχημα, τακτικος συνομιλητς.

Να λοιπν, που μαζ με την αποδμηση Παπανδρου, ρχισε αμσως το “ξλωμα” και οι “εκπτσεις”: Η ναυτιλα θα ανορθωθε υπ τον “Μπουμποκο”, οι ιδιοκττες ταξ θα βρον το δκιο τους, πως προαναγγλλει ο Βορδης, οι καινοτομες Μπεγλτη στο μυνας καταργθηκαν πραυτα απ τον Αβραμπουλο - συνοδευμενες απ ιαχς ικανοποησης κποιων μσων, που ως συνεπες γεροντοκρες που καλπτουν τις επιθυμες και τα συμφροντα τους πσω απ την ηθικ, εχαν φρυξει γιατ “πς εναι δυνατν, τς τς τς, κατργησαν το Εμπορικς Ναυτιλας, τς τς τς, πς εναι δυνατν να παραβιζεται η ιεραρχα και να επικοινωνον με e-mail (κουσον, κουσον) οι νστολοι με το υπουργικ γραφεο”...

Δεν μας ρεσε λοιπν ο Παπανδρου, γιατ ταν “απρβλεπτος”, “ασυνρτητος”, “ανερμτιστος”. πως ταν δεν μας ρεσε πια ο (με λα του τα κακ) Σημτης, δεν προβλψαμε επ’ ουδεν τι θα ακολουθσει - δεν χρειστηκαν οτε ξι χρνια Καραμανλ για να βουλιξει η χρα στο χρος και στην ανυποληψα.

Ας αναλογιστον λοιπν οι κυρες Αποστολκη, Καλ, Παπανδρου ο κριος Λιντζρης (και σοι προηγθηκαν αυτν), τι προσφεραν στο κμμα τους και στη χρα με τη στση τους. Και σες πολιτικς, οικονομικς και κοινωνικς δυνμεις επνδυσαν στο “μπχαλο”, στο “αντιμνημονιακ” μτωπο και στο “μτωπο της δραχμς” (αν δεν τους ενδιαφρει αποκλειστικ και μνο το στεν οικονομικ πολιτικ τους συμφρον), ας συνειδητοποισουν οτι απ εδ και πρα, με το υπρχον πολιτικ προσωπικ και τους συσχετισμος του, κθε κυβερνητικ σχμα που θα προκπτει, χει σοβαρς πιθαντητες να εναι χειρτερο απ το προηγομενο. Με δεδομνη την υπονμευση του, απ τα υπρχοντα μικρ και μεγλα συμφροντα της πολιτικς υποκρισας. Την επμενη φορ μλιστα, με πρτο κμμα τη Να Δημοκρατα, εναι πολ πιθανν οι ψφοι της ακροδεξις να μην “περισσεουν”, αλλ να χαρακτηριστον “εκβιαστικ απαρατητοι”, για να κυβερνηθε η χρα.

Εκτς αν γνει το θαμα (και “εισβλλουν” αφνης στο δημσιο βο εκατοντδες φθαρτα και αξιλογα στελχη), ετε με εκλογικ διαδικασα ετε χωρς, κθε κυβρνηση που θα σχηματζεται, θα εναι υποχρεωτικ κυβρνηση συνεργασας, με παρμοια υλικ. Και πιθαντατα υποταγμνη στο παλαιοκομματικ συμφρον, στους διους αντιδημοκρατικος συμβιβασμος και στο χαμηλ εππεδο του πολιτικο μας προσωπικο...