22 2011

Πηγ Deutsche Welle

Ασθηση προκαλον τα σημεριν δημοσιεματα του γερμανικο τπου καθς εναι  ανοκεια σκληρ με τον Αντνη Σαμαρ. «Ο κερδοσκπος της κατρρευσης», εναι ο ττλος του ολοσλιδου θματος που φιλοξενε στη δετερη σελδα της η SüddeutscheZeitung του Μονχου και στον υπτιτλο σημεινει: «Ανεθυνος και εγωπαθς: Ο συντηρητικς αρχηγς της αντιπολτευσης θλει την εξουσα πση θυσα». Το ρθρο συνοδεεται και απ μια μεγλη φωτογραφα απ τη συνντηση Παπανδρου-Σαμαρ, που ο πρτος φανεται να του τενει το χρι και ο κ. Σαμαρς να κοιτζει αλλο. Η εφημερδα γρφει:«Ο Αντνης Σαμαρς μπλοκρει και σαμποτρει τη στιγμ που η χρα του απ κοινο με την Ευρπη θλει να δει μια κοιν πολιτικ κυβρνησης και αντιπολτευσης. Ο 60χρονος Σαμαρς κατφερε τον περασμνο χρνο να γνει το σμβολο ενς ανεθυνου και εγωιστ πολιτικο νδρα. Η ρνησ του να στηρξει το πργραμμα περικοπν χει εντωμεταξ φρει σε δσκολη θση ακμα και τους συντηρητικος σε ολκληρη την Ευρπη»

Και η εφημερδα συνεχζει λγο παρακτω:«Ο κυνισμς του λακιστ Σαμαρ φθνει τσο μακρι, στε την περασμνη Κυριακ να επιρρψει στον πρωθυπουργ ‘να ργιο λακισμο’ και αυτ διτι ο Γργος Παπανδρου σε συμφωνα με την ΕΕ και το ΔΝΤ εδ και εβδομδες καλε σε μια εθνικ συνανεση. Την Πμπτη πριν απ τη σνοδο κουφς των Ευρωπαων ηγετν θα μεταβε και ο Σαμαρς στις Βρυξλλες. Εκε οι συντηρητικο πολιτικο του φλοι απ το Ευρωπακ Λακ Κμμα θα τον παρακαλσουν ακμα μια φορ. Γιατ, διερωτονται πολλο, οι λληνες δεν καταφρνουν αυτ που καταφρνουν οι Πορτογλοι και οι Ιρλανδο, δηλαδ μια κοιν στση της αντιπολτευσης και της κυβρνησης;»

Με τον Αντνη Σαμαρ και τη στση του ασχολεται και η γερμανικ κδοση των Financial Times, η οποα επιγρφει το ρθρο της ‘Ο αρνητς’ και στον υπτιτλο σημεινει: «Ο αρχηγς της αξιωματικς αντιπολτευσης αγωνζεται κατ των ξνων υπαγορεσεων για περικοπς. Ο συντηρητικς πολιτικς δεν χει μως να προσφρει εναλλακτικς λσεις. Παρ' λα αυτ σως σμερα να σημνει η δικ του η ρα».Η εφημερδα γρφει: "Εν ο Παπανδρου δεν πρει σμερα το βρδυ ψφο εμπιστοσνης στη βουλ, ο Σαμαρς θα χει επιτχει το στχο του: πρωρες εκλογς. Οι συντηρητικο μως δεν θα μποροσαν να κυβερνσουν μνοι τους, αλλ θα χρειζονταν το ΠΑΣΟΚ του Παπανδρου. Τα δυο κμματα θα εχαν ατλειωτες συζητσεις με απρβλεπτες συνπειες για τις αγορς.»